Eclere de casă pufoase și delicioase

Ingrediente necesare pentru cojile de eclere:

Folosim o cană de 250 ml

7 ouă
2 căni făină
1 cană ulei
o cană și jumătate de apă
1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru cremă:

125 g unt
1 litru de lapte
6 gălbenușuri
6 linguri făină
200 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
1 esență de vanilie

Ingrediente necesare pentru umplutura de frișcă:

100 g ciocolată albă
500 ml frișcă lichidă

Pentru decor:

50 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată cu 50% cacao

Mod de preparare:

Începem cu cojile de eclere: într-o crăticioară, turnăm apa, uleiul, punem sarea și amestecăm.

Punem cratița pe foc și când dă în clocot, mai fierbem câteva secunde, apoi luăm de pe foc și adăugăm toată cantitatea de făină. Amestecăm repede cu telul, până la omogenizare. Când amestecul s-a răcit până la temperatura camerei, adăugăm, pe rând, ouăle, amestecând până la omogenizare după fiecare.

Transferăm aluatul într-un poș și formăm cojile de eclere pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Avem grijă să lăsăm o distanță potrivită între ele.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190-200 de grade Celsius pentru 25 de minute sau până eclerele se rumenesc frumos.

După ce sunt gata, lăsăm eclerele să se răcească.

Între timp, pregătim crema: punem laptele la fiert într-un vas cu fund dublu, adăugăm și un praf de sare.

Separat, frecăm gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm și făina și amestecăm până la omogenizare.

Turnăm amestecul altfel obținut peste laptele fierbinte și amestecăm imediat energetic. Continuăm să fierbem până crema se îngroașă, apoi luăm de pe foc, adăugăm vanilia, zahărul vanilat, untul și amestecăm până la omogenizare. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm crema să se răcească.

Între timp, pregătim umplutura de frișcă: punem frișca lichidă într-o oală și punem oala pe foc mediu.

Adăugăm și bucățelele de ciocolată albă și amestecând, aducem compoziția până la punctul de fierbere.

După omogenizare, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.

După ce s-a răcit, punem umplutura la congelator timp de 15 minute, după care o batem spumă tare.

Pentru decor: încălzim frișca într-o cratiță, apoi adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.

Transferăm crema și umplutura de frișcă în poșuri.

Tăiem eclerele pe lungime și le umplem cu cremă și cu frișcă, apoi decorăm cu ciocolata topită.

Poftă bună!