Ingrediente necesare:

1 litru de lapte
500 g budincă de vanilie
7 linguri zahăr
1 linguriță esență de vanilie
500 g ciocolată menaj
200 g smântână de gătit
150 g unt
aprox. 60 bucăți biscuiți simpli

Mod de preparare:

Punem la fiert laptele amestecat cu zahărul și praful de budincă și fierbem la foc mic până se îngroașă.

Oprim focul, acoperim budinca cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.

Adăugăm apoi și untul la temperatura camerei, vanilia și mixăm până la omogenizare.

Punem un strat de biscuiți într-o tavă, întindem uniform un strat de budincă.

Procedăm la fel până se termină biscuiții și crema; ultimul strat să fie cel de biscuiți.

Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu smântâna la bain-marie, amestecând până la omogenizare, apoi turnăm glazura peste stratul de biscuiți.

Punem prăjitura la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Să o savurați cu poftă!

Sursă rețetă: shugarysweets.com/chocolate-eclair-cake