Ingrediente:

  • 450 g brânză de vaci
  • 200 ml smântână
  • 130 g zahăr
  • 4 mere
  • 50 g alune
  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 50 g stafide
  • 3 linguri coniac
  • 5 g praf de copt
  • vanilie, scorțișoară

Mod de preparare:

1. Punem stafidele la hidratat în 3 linguri de coniac.

2. Amestecăm 30 de grame de zahăr cu un gălbenuș. Adăugăm 50 ml de smântână și untul moale. Adăugăm făină cu praful de copt și frământăm aluatul.

3. Așezăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Întindem marginile astfel încât să acoperim pereții vasului. Facem câteva înțepături cu ajutorul unei furculițe și punem forma la frigider pentru 30 de minute.

4. Decojim merele și le curățăm de semințe. Stafidele le amestecăm cu alunele mărunțite, cu ajutorul unui blender. Umplem merele cu compoziția obținută.

5. Într-un bol, amestecăm brânza de vaci cu 150 ml de smântână. Adăugăm 100 de grame de zahăr, gălbenușurile și 2 ouă. Amestecăm bine până la omogenizare. Așezăm merele în tavă de copt iar pe deasupra, turnăm compoziția obținută.

6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute. La final, decorăm cu miez de nucă. Recomandăm să o tăiați după ce s-a răcit.

Poftă mare!