Ingrediente:

  • 200 g ciocolată bitter
  • 120 g făină
  • 4 ouă
  • 120 g alune
  • 100 g ciocolată neagră
  • 200 g zahăr brun
  • 160 ml ulei de măsline
  • 1 lingură praf de copt
  • 100 ml smântână
  • sare

Mod de preparare:

1. Topim ciocolata bitter pe baie de aburi. Adăugăm alunele mărunțite, zahărul, uleiul, ouăle și amestecăm bine.

2. Treptat, adăugăm făina cernută și praful de copt. Amestecăm bine cu ajutorul unei spatule.

3. Turnăm compoziția într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

4. Topim ciocolata neagră pe baie de aburi. Adăugăm smântâna și amestecăm bine.

5. Scoatem prăjitura din cuptor, o porționăm și o tapetăm cu glazura de ciocolată.

Poftă mare!

Loading...