Ingrediente:

  • 250 ml chefir
  • 1 ou
  • 4 linguri ulei
  • 1 kg varză
  • 1 morcov
  • 1 frunză de dafin
  • verdeață
  • 30 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură drojdie uscată
  • 600 g făină
  • coriandru
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm zahărul cu drojdia uscată. Adăugăm 1 lingură de făină, apa caldă și amestecăm bine. Lăsăm compoziția 10 minute.

2. Separat, batem un ou cu puțină sare. Adăugăm chefirul cald, uleiul și compoziția pregătită anterior. Amestecăm bine.

3. Treptat, adăugăm făina cernută. Frământăm până când obținem un aluat moale și elastic. Punem aluatul într-un loc cald.

4. Pentru umplutură, tăiem varza mărunt, morcovii îi tăiem cubulețe iar ceapa o tăiem bucățele mici. Prăjim ceapa și morcovul într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm varza, 2-3 linguri de apă, sarea, piperul, frunza de dafin și coriandrul. Amestecăm, acoperim cu un capac și gătim pe foc mic 30 de minute. La final, adăugăm verdeața mărunțită.

5. Împărțim alutul în bucățele mici pe care le întindem în foi subțiri. Repartizăm umplutura pe fiecare foaie de aluat. Lipim marginile și formăm pachețele.

6. Coacem pateurile într-o tigaie încinsă cu ulei. La final, le așezăm pe un prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.

Să le savurați cu drag!