Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 300 g biscuiți
  • 120 g zahăr
  • 1 l lapte
  • 60 g amidon

Mod de preparare:

1. Turnăm laptele într-un vas. Adăugăm coaja de lămâie (păstrăm puțină pentru decor) și punem vasul pe foc. Separat, batem ouăle cu zahăr. Turnăm puțin lapte fierbinte într-un pahar. Adăugăm amidonul și mixăm bine, pe urmă turnăm amestecul inițial.

2. Adăugăm și ouăle bătute cu zahăr. Amestecăm constant iar când începe să fiarbă, luăm vasul de pe foc. Lăsăm compoziția la răcit.

3. Turnăm un strat subțire de cremă, într-o formă de copt. Pe deasupra, adăugăm un strat de biscuiți. Procedăm la fel până terminăm ingredientele. La final, decorăm cu coaja de lămâie păstrată. Punem tortul la frigider pentru o oră.

Să aveți poftă!