Nu există moldovean care să nu știe ce înseamnă adjica. Sos picant și foarte delicios, merge bine cu orice garnitură, fie carne, fie pește… Iată o rețetă fără fierbere a sosului care face ravagii printre amatorii de… iute!

Sosul adjica ideal trebuie să fie puțin picant. Consistența trebuie să fie apropiată smântânei.

Ingrediente:

  • 1 kg roșii
  • 1 kg ardei capia
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 măr
  • 3 ardei iuți
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, dăm roșiile prin mașina de tocat carne. Procedăm la fel și ceapa, ardeii capia și adeii iuți. Amestecăm bine toate ingredientele menționate anterior. Adăugăm usturoiul zdrobit, morcovii dați prin răzătoare și mixăm bine.

2. Punem compoziția obținută la fiert, pe foc mic. Gătim 30 de minute.

3. După primul clocot, mai gătim 15 minute.

4. Repartizăm adjica în borcane sterilizate, pe urmă le închidem ermetic.

Loading...