Un desert delicios, ce îți va aduce aminte de copilărie…

Tot ce trebuie să faceți este să pregătiți un ceai, să vă chemați prietenii și să vă bucurați de acest minunat dulce…

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 2 linguri miere
  • 250 g zahăr
  • 550 g făină
  • 50 g unt
  • 1 linguriță apă minerală

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • zahăr vanilat

Mod de preparare:

1. Într-un vas, topim untul pe foc mic. Adăugăm ouăle, zahărul, mierea și amestecăm foarte bine. După omogenizare, luăm vasul de pe foc.

2. Adăugăm apa minerală, făina și amestecăm bine până când obținem un aluat moale și pufos.

3. Împărțim aluatul în 8 părți egale, pe care le punem la frigider pentru 2 ore.

4. Pentru cremă, turnăm făina într-un vas. Adăugăm zahărul, extractul de vanilie, ouăle și amestecăm foarte bine. Punem compoziția la fiert, pe foc mic și amestecăm bine până când obținem o cremă fină și omogenă.

5. Luăm vasul de pe foc, adăugăm untul și amestecăm bine.

6. Întindem o bucățică de aluat într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și o coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 5-7 minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas. În final, trebuie să obținem 8 foi de blat.

7. Tapetăm foile cu crema pregătită anterior și formăm tortul. La final, decorăm cu firimituri de blat.

8. Punem tortul la frigider pentru câteva ore, pentru solidificare.

9. Prăjitura a ieșit super delicioasă… A fost îndrăgită de toți membrii familiei și cu siguranță voi repeta această rețetă deosebită…

Încercați, nu aveți nimic de pierdut!

Loading...