Ingrediente:

  • 1 kg castraveți
  • 2 legături de mărar
  • 2 frunze de cireș
  • stafide
  • 3 ardei iuți
  • 3 frunze de dafin
  • 1 căpățână de usturoi
  • 4 linguri sare
  • 2 linguri muștar

Mod de preparare:

1. Într-un borcan de 3 litri, așezăm verdeața, condimentele, ardeii și usturoiul.

2. Umplem borcanul cu castraveți

3. Pentru marinadă, turnăm 2 litri de apă fierbinte într-un vas. Adăugăm 4 linguri de sare mare și amestecăm bine. Turnăm marinada în borcan, pe urmă îl închidem ermetic.

4. În timpul procesului de fermentație, se formeaza o spumă la suprafață, pe care trebuie să o îndepărtăm. După 2 zile, adăugăm cele 2 linguri de muștar. Amestecăm bine iar la final închidem borcanul.

5. După încă 2 zile, strecurăm castraveții. Punem marinada la fiert, pe urmă o turnăm fierbinte în borcan. Îl închidem ermetic pentru ultima oară.