Această plăcintă poate fi făcută cu orice umplutură. Până la urmă, cel mai mult contează aluatul să fie făcut corect. Atât de simplu! În această rețetă vă prezentăm cum să preparați această rețetă deosebită. Puteți să folosiți orice tip de făină doriți la prepararea aluatului…

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 8 linguri făină de grâu
  • 8 linguri chefir
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 150 g cașcaval
  • 1/2 linguriță sare
  • condimente
  • susan, semințe de floarea soarelui

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem dovlecelul cubulețe mici. Le așezăm într-un bol. Separat amestecăm carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, sarea, condimentele și amestecăm foarte bine.

2. Într-un bol separat, pregătim aluatul. Batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, chefirul, uleiul, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Pe deasupra, adăugăm carnea tocată și acoperim cu dovleceii pregătiți anterior. Adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare.

4. Adăugăm aluatul rămas iar la final decorăm cu semințe de floarea soarelui și susan.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 60 de minute, până se rumenește frumos.

Dovleceii sunt o sursă importantă de nutrienți și sunt ideali pentru zilele toride de vară, deoarece ne ajută să ne hidratăm mai bine. În același timp, să nu uităm că sunt și foarte gustoși. De asemenea, ei pot fi folosiți într-o mulțime de preparate, de la aperitive, la feluri principale și chiar și în deserturi.

Loading...