Sistemul imunitar este scutul nostru, cel mai prețios aspect al sănătății noastre. Este armura care nu permite bolilor să se apropie.

Există multe modalități de a întări sistemul imunitar, însă unul dintre cele mai la îndemână a fost descoperit de cercetătorii științifici de la Universitatea din California de Sud.

Întregul sistem imunitar al unei persoane poate fi reîmprospătat daca aceasta tine post timp de trei zile. Acest lucru este posibil pentru că procesul impulsionează organismul să producă noi celule albe în sânge, potrivit unui nou studiu. Descoperirea, descrisa că fiind remarcabila, arata că regenerarea sistemului imunitar după un post de trei zile este posibila chiar și în cazul persoanelor în vârstă.

Cercetătorii spun că postul “pornește un întrerupător de regenerare”, care solicita celulelor stem crearea de noi celule albe în sânge, care regenerează întregul sistem imunitar.

Cercetătorii au verificat efectele postului negru de două zile în decursul a șase luni, atât la oameni, cât și la șoareci de laborator.

În ambele cazuri, perioadele îndelungate de nealimentare au dus la o scădere considerabilă a celulelor albe.

La șoareci, după fiecare perioadă de post negru se producerea o regenerare rapidă a celulelor albe, ceea ce înseamnă o înnoire a sistemului imunitar

“Vestea buna este ca organismul a scapat de partile vechi, deteriorate si ineficiente ale sistemului imunitar, in timpul postului[…] Daca incepeti postul cu un sistem imunitar puternic afectat de chimioterapie sau de procesul de imbatranire, mai multe zile de post pot genera un nou sistem imunitar”, a adaugat un renumit profesor universitar.

Mai mult, o clinică a probat efectele postului de 72 de ore la pacienții aflați sub chimioterapie și au constatat că au fost mult mai protejați împotriva toxicității tratamentului.

”Chimioterapia salvează vieți, dar vine cu zdruncinări serioase ale sistemului imunitar, iar studiul arată că efectele chimioterapiei pot fi tolerate mai ușor de pacienții oncologici care țin post intermitent”, spune Tanya Dorff, profesor la universitatea californiană USC.

Mai mult, postul de 3 zile nu numai că întărește sistemul imunitar, ci reduce enzima PKA, un hormon care crește riscul de a dezvolta cancer sau diverse tumori, potrivit theearthchild.co.za.