1. Menta

Menta se creşte într-un borcan mic. Pentru ceai, cocktail sau supă se folosesc frunze proaspete. Se poate cultiva pe un pervaz însorit, dar și în locuri unde razele solare pătrund doar o parte din zi. Mirosul este unil foarte plăcut.

2. Oregano

Frunzele proaspete de oregano se pot adăuga în supe și în sosuri. Este bine ca frunzele să le tăiaţi cu foarfecele, nu să le rupeţi. In acest fel planta va continua să se dezvolte bine.

3. Salvia

Are o aromă delicată, fiind ideală pentru creșterea în apartament și în grădină. Este o combinaţie perfectă cu ouă, carne de pui și miel, precum și cu unele fructe, cum ar fi, ananasul. Adăugați în mâncare cantitatea necesară. Salvia este o plantă ce nu are nevoie de multa apă și preferă lumină puţină.

4. Busuiocul

Un condiment italian ce oferă sosurilor și supelor un gust picant. Busuiocul se împacă foarte bine cu roșiil, însă se dezvoltă în locurile cu multă lumină. Are nevoie de soare aproximativ 6-8 ore pe zi.

5. Stevia

Stevia este o plantă ce crește la fel de bine și la soare, și la umbră. Frunzele de ştevie pot fi consumate atât proaspete, adăugându-se în ceai sau în cafea ca şi îndulcitor, cât şi uscate folosindu-se praful de frunze măcinate. Stevia este o plantă care limitează consumul de glucoză.

6. Cimbru

Este o plantă universală deoarece pot fi folosite și florile, și frunzele, dar și tulpinile. Cimbrul are nevoie de multă lumină, deci poate fi cultivat în locurile cu mult soare.

7. Rozmarin

Este o plantă aromată poate se dezvoltă atât în locurile luminoase, cât și în cele umbroase. In locurile cu mult soare va avea lăstari mult mai mari. Este ideal să adăugaţi o crenguţă în preparatul preferat cu carne de pui.

8. Melissa

Melissa este o plantă care vă va ajuta să scăpați de disfuncțiile sistemului digestiv și vă va îmbunătăți somnul. Planta are nevoie de multă lumină. Aroma ei este identică cu cea a mentei și a citricelor.

9. Lavanda

Este o plantă ce are o mulțime de proprietăți benefice. Uleiul esential din frunze ajută în lupta împotriva crizelor de depresie, ameliorează durerile de cap în cazul migrenelor și are un efect calmant asupra organismului. Pentru ca lavanda să se dezvolte bine, ea trebuie aşezată la soare și să aibă mult aer curat.

10. Maghiranul

Planta se dezvoltă foarte bine la căldură foarte mare, dar se poate dezvolta și în apartamente, chiar dacă pe pervaz va crește destul de greu. Este un condiment foarte bun pentru preparatele din pui și vită. In acest articol aveţi la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru a vă cultiva plante și condimente pe pervaz. Merită să încercaţi!

Să aveţi spor!