Clătite delicioase şi moi, uşor de întors. Rețetă de clătite care este făcută cu apă, fara lapte și fără ouă.

Astăzi v-am adus o rețetă de clătite care este făcută cu apă, fara lapte și fără ouă, deci și vegetarienii pot mânca. Pentru măsurarea ingredientelor se folosește o cană de 250 ml.

Ingrediente:

  • 3 cani de făină,
  • 3 cani de apă fiartă,
  • 3 linguri de zahăr
  • putina sare sare,
  • 50 ml de ulei

Mod de preparare:

Fierbeti apa si lasati-o sa se raceasca. Într-un castron mai adanc, amestecați făină, sare, praful de copt și zahărul, apoi adăugați lent apa răcită. Utilizați un mixer de mână pentru a face aluatul de clatite cremos.

După ce ați amestecat bine ingredientele, turnați 50 ml de ulei. Amestecati, lăsați aluatul de clătite să se odihnească timp de 20 până la 25 de minute. Se coc tigaie, in strat subtire la foc mediu. Le puteti umple cu ce preferati.

Pofta buna!

Sigur ati patit si voi de multe ori sa vi se lipeasca clatitele de tigaie. Exista un ingredient secret pe care nimeni nu vi l-a spus care trebuie adaugat in compozitie, iar in acest fel acestea nu se vor mai lipi niciodata.

Ce trebuie să faci ca să nu se mai lipească clătitele

Se cerne intr-un vas faina.

Se adauga ouale bautute si putin lapte si se amesteca bine. Amidonul se amesteca cu zaharul si sarea dizolvata in putin lapte.

Adaugati treptat cate 50 ml de lapte si apa minerala minerala sau bere, pe masura ce faina le inghite si amestecati cu telul fara sa bruscati aluatul, ca sa nu devina prea consistent.

In total folositi 500 ml lapte. Este necesar sa se obtina un amestec neted.

Inainte de a praji clatitele, aluatul trebuie sa se odihneasca intre 30 de minute si o ora, ca sa fie mai elastic si faina sa se hidrateze perfect.

Se unge o tigaie de clatite cu putin ulei, apoi scurgeti intr-un pahar restul de ulei.

Se toarna cu ajutorul unui polonic putina compozitie si se prajesc clatitele pe o parte si pe cealalta.

Cu aceste ingrediente veti obtine aproximativ 8-10 clatite subtiri si elastice. Se ung apoi cu dulceata preferata sau cu nutella. Mie imi plac foarte mult cele cu dulceata de visine! Sa aveti pofta!