Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 150 ml apă minerală
  • 100 ml suc fanta
  • 70 g zahăr
  • 2 g drojdie uscată
  • sare
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • 1 linguriță ulei

Ingrediente pentru decor:

  • 150 g zahăr pudră
  • ulei

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm zahărul vanilat, sarea, coaja de lămâie, 1 linguriță de ulei, zahărul, apa minerală și sucul. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos. Se lasă la crescut 20 de minute.

3. Cu ajutorul unei linguri, formăm gogoșelele. Le prăjim, pe baie de ulei, într-o tigaie încinsă. Coacem, la foc mic, până se rumenesc frumos. La final, le decorăm cu zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!