Le vedem mereu în magazine dar nu ne-am gândit niciodată cum arată în natură, înainte de a fi culese și prelucrate. Pentru următoarele produse, mulți dintre noi nici măcar nu știu cum și unde cresc aceste produse, cum sunt colectate și procesate și ce se întâmplă cu ele înainte ca să ajungă pe masa noastră.

Următorul articol a fost construit pentru a vă face cunoștință cu imaginea acestor 10 produse, înainte de a fi aduse în magazinele noastre. Veți găsi o mulțime de lucruri interesante! Pregătiți-vă pentru a fi surprinși!

1. Migdale

Migdalele nu sunt nuci așa cum credem de obicei, ci un fruct cu sâmbure.

2. Scorțișoară

Cum vă imaginați acest condiment? Pentru producerea acestui condiment se utilizează scoarța copacului ”Scorțișoara” sau cum îl mai numesc ”Cinnamon Ceylon”. Scorțișoară este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți.

Conform unui studiu, dintr-un număr de 26 de plante și condimentele medicinale din lume, scorțișoară este pe primul loc în ce privește conținutul de antioxidanți.

3. Șofran

O floare extrem de frumoasă. Dar pentru a produce condimentul, este nevoie doar de stigmatul florii.

4. Ananas

Fruct tropical, ananasul nu are doar calitatea de a fi foarte gustos, dar este si un aliat in cura de slabire, avand in plus multiple virtuti terapeutice. Fructul de ananas contine vitamine si minerale precum: calciu, betacaroten, potasiu, fibre, mangan si vitamina C.

5. Alune

Spre mare mirare, dar cresc sub pământ.

6. Boabele de cafea

Așa arată cea mai populară băutură, înainte de a fi procesată și pregătită pentru vânzare.

7. Semințele de susan

Susanul (Sesamum indicum) este originar din India și a fost una dintre plantele cultivate de către poparele orientale pentru extragerea uleiului. Despre susan găsim informații scrise de istoricul antic Pliniu cel Bătrân, dar vechimea acestei plante o putem afla și din culegerea de povești arabe „Halima” sau în povestea „Ali Baba și cei 40 de hoți”.

8. Nuci acaju

Aceste nuci cresc anume așa. Și ”piciorușul” verde, în care se ascund nucușoarele, de asemenea este benefic pentru a fi consumat în diverse feluri de mâncare.

9. Piperul negru

Vă puteți imagina că acesta este piperul negru?

10. Ghimbir

Este greu de imaginat, dar așa arată un ghimbir înflorit. Un fenomen foarte rar și încântător!