Ingrediente:

  • 400 g vișine
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 270 g făină
  • 600 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml smântână
  • 40 g ciocolată neagră
  • 1/2 linguriță zahăr

Mod de preparare:

1. Într-un bol, batem ouăle spumă. Adăugăm sarea, zahărul, 150 ml de lapte, făina cernută, laptele rămas și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.

3. Coacem clătitele într-o tigaie încinsă cu ulei, pe urmă le așezăm pe un platou.

4. Le tapetăm cu spumă de albușuri, vișine și formăm rulouri.

5. Tapetăm clătitele cu smântână și formăm tortul.

La final, decorăm cu vișine, ciocolată neagră și zahăr pudră.

Să aveți poftă!