Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • 1/2 linguriță sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g varză murată
  • 2 cepe
  • ulei vegetal
  • 1 gălbenuș

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm apa, uleiul, sarea și amestecăm foarte bine.

2. Lăsăm aluatul la frigider 30 de minute.

3. Pentru umplutură, prăjim ceapa tăiată mărunt într-o tigaie încinsă cu ulei. După omogenizare, punem ceapa înt-un bol. În aceeași tigaie, prăjim varza tăiată mărunt, timp de 20 de 25 minute.

4. Așezăm varza în bolul cu ceapă.

5. Din aluatul obținut formăm 8 biluțe. Întindem fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire.

6. Așezăm câte 1-2 linguri de umplutură, pe fiecare foaie și formăm păchețele. Așezăm pateurile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le tapetăm cu un gălbenuș.

Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.

Poftă mare!