Ingrediente:

  • 400 g brânză de vaci
  • 225 g făină
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână
  • 10 g praf de copt
  • 1 plic vanilină
  • 300 g gem
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm zahărul. Adăugăm untul, brânza, oul, smântâna, oul, praful de copt și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm făina și frământăm până la omogenizare.

3. Întindem aluatul într-o foaie subțire, pe care o tăiem triunghiuri.

4. Așezăm câte o lingură de gem și formăm cornulețele.

5. Așezăm cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

La final, decorăm cu zahăr pudră. Poftă bună!