Ingrediente:

  • 5 linguri unt
  • 4 linguri făină
  • 1 l lapte
  • 2 lingurițe sare
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Ingrediente pentru perișoare:

  • 3-4 cartofi
  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță pătrunjel
  • paprika
  • sare, piper
  • 150 g mozzarella

Mod de preparare:

1. Pentru sosul Bechamel, topim untul pe foc mic. Treptat, adăugăm făina, amestecăm bine iar la final adăugăm laptele. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Condimentăm după bunul plac.

2. Într-un bol, așezăm carnea tocată. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, verdeața, condimentele și amestecăm foarte bine. Adăugăm mozzarella și formăm perișoarele.

3. Într-o tavă de copt, așezăm perișoarele. Printre ele, așezăm cartofii tăiați felii. Turnăm sosul pregătit anterior și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Poftă bună!