Cizmele calde din pâslă nici nu trebuie prezentate, fiindcă ne sunt cunoscute încă din copilărie. Straniu, dar acum aceste încălțări le putem găsi doar pe la sat sau la iubitorii de pescuit iarna, dar posibil nici acolo. Dar pâslele bunicii în acest sezon au obținut statutul de cele mai râvnite încălțări, iar femeile care sunt în pas cu moda din diferite colțuri ale lumii sunt gata să plătească o sumă enormă de bani pentru cizme realizate manual de designeri autohtoni.

Tocmai ne-am obișnuit cu ciudatele UGG-uri, comparativ cu cizmele din piele artificială cu blană, pietre și diferite aplicații. Unor doamne nu le plac cizmele la modă, altele consideră că aceste cizme sunt urâte, neelegante, care transformă orice fată într-un elefant. Dar tu ce spui?

Cizmele din pâslă, la modă

În Rusia, aceste încălțări au devenit populare încă din secolul al VIII-lea, deși pâslele strămoșilor noștri nu erau asemănătoare cu cele moderne. Defilau în ele cu multă îndrăzneală nu doar iarna, dara și vara. Pe vremuri, pâslele erau considerate un dar valoros și era un lucru prestigios să le ai pe ale tale proprii. Într-adevăr, picioarele încălțate în cizme din pâslă simt confort, uscăciune și căldură, iar aceste încălțări niciodată nu deformează piciorul. Apropo, picioarele în cizmele de pâslă nu transpiră deloc!

Este cunoscut pe scară largă efectul vindecător al încălțămintei, ele încălzesc perfect articulațiile, restabilesc microcirculația în picioare și chiar ridică dispoziția. Toate aceste proprietăți au făcut ca cizmele din pâslă să fie foarte populare și astăzi, chiar și în abundența modelelor care ne stau la dispoziție.

Cizmele din pâslă intră rapid în modă, mai ales cele cusute, care sunt foarte asemănătoare cu cizmele UGG și posedă proprietăți de încălțăminte minunată pentru inimă.

Ele vin într-o varietate mare de culori și configurații, pot fi înfrumusețate cu decor și accesorii, dar pot fi și simple. Se pare că o popularitate mai mare au totuși cele care au blană cu jucării ornamentate sau inserții de blană artificială.

Indiferent cât de drăguțe ar fi cizmele din pâslă, ele sunt bune doar pe timpul uscat. În ploaie și în murdărie nu trebuie încălțate, fiindcă lâna nu este tratată cu material impermeabil. Producătorii moderni de cizme din pâslă nu folosesc acizi și materiale dăunătoare, de aceea încălțămintea este mai moale și mai ecologică.

Cizmele de pâslă fără decor par foarte drăguțe, aproape copilărești, deși provoacă dezbateri aprinse între specialiștii în modă. Când cumpărați cizme din pâslă, trebuie să acordați o atenție deosebită calității lor, precum și decorului.

Se vorbește că sub straturile strălucitoare și decorațiunile frumoase, unii producători autohtoni ascund o cusătură de proastă calitate. Dar pâslele fără decor sunt o modalitate excelentă de siguranță a produsului.

Cizmele din pâslă au toate șansele de a cuceri lumea, și mai ales țările cu climă aspră. Posibil să fie iubite de femeile care apreciază moda din țările scandinave și din Canada.

V-ați obișnuit cu UGG-urile, acum obișnuiți-vă și cu cizmele din pâslă! În pofida controverselor aprinse, cizmele din piele sunt mult mai iubite de către femeile care apreciază moda. Broderiile, pietrele, aplicațiile, penele colorate – decorul și forma cizmelor diferă printr-o varietate incredibilă, și astfel fiecare poate găsi un model pe gustul său.

Vă place această noutate? Ați cumpăra și voi cizme din pâslă?