Acest desert este preferat de cei mici dar nu numai. Aspectul său unic cu siguranță va atrage toate privirile.

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • 220 g zahăr
  • 120 g unt
  • 700 g făină
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri oțet
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 700 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri amidon
  • 1 ou
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 250 ml lapte condensat

Cum se prepară?

1. Pentru aluat, amestecăm zahărul cu 4 ouă cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul și punem încălzim amestecul pe baie de aburi. Amestecăm până când untul s-a dizolvat în totalitate.

2. Adăugăm mierea și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm bicarbonatul stins cu oțet și amestecăm la foc mic până când își schimbă consistența, pe urmă luam de pe foc.

4. Adăugăm treptat cacao și făina cernută. Amestecăm bine pânp obținem un aluat fraged și elastic.

5. Tăiem aluatul în 6 părți egale.

6. Întindem fiecare bucățică de aluat în foi subțiri.

7. Într-o tavă tapetată cu făină, coacem foile de aluat la 180 de grade timp de 10-15 minute.

8. Pentru cremă, amestecăm cu ajutorul unui mixertoate ingredientele menționate mai sus.

9. După ce s-au răcit, tapetăm blaturile de tort cu crema obținută și formăm prăjitura. Poftă bună!