Fiecare gospodină trebuie să știe această rețetă. Maionez, un sos mult îndrăgit pe care îl regăsim în salate, sosuri, lipii și multe altele. Mai jos aveți 3 rețete pentru maioneză de casă făcuta cu ouă, muștar și lămâie, mult mai sănătoasă decât cea din comerț.

Prima rețetă

Ingrediente:

  • 1 ou fiert
  • 250 ml ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim gălbenușul fiert.
2. Adăugăm uleiul puțin câte puțin. Amestecăm doar într-o singură direcție astfel riscăm să „tăiem” maioneza.
3. Adăugăm sucul de lămâie, sarea și zahărul.

Maioneză cu muștar și suc de lămâie

Ingrediente necesare:

  • 1 ou fiert
  • 1 lingură de muștar
  • 200 ml ulei
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare:

Se procedează la fel ca în prima rețetă.

Maioneză fără ou

Ingrediente necesare:

  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 linguriță muștar
  • 1-2 lingurițe suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Amestecăm laptele și uleiul cu ajutorul unui mixer.

2. Adăugăm muștarul și sarea.

3. După am obținut o compoziție albă de smântână, adăugăm sucul de lămâie și amestecăm bine.

Maioneza va deveni densă imediat.

Maioneză de casă, rețetă pas cu pas – Delicată și gustoasă, chiar nu e nevoie să mai luați din comerț

De ce aveți nevoie:

  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 1 ou
  • 300 ml ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță muștar
  • 1/2 linguriță piper alb boabe

Cum se prepară?

1. Într-un bol, adăugăm 1 ou, sare, zahăr, piper alb boabe, muștar, suc de lămâie și ulei. Amestecăm cu ajutorul unui blender.

2. Mixăm până obținem o consistență densă, de maioneză.

3. Secretul acestei rețete este oul, trebuie să fie cât mai proaspăt.

Loading...