Maioneză de casă în doar 30 de secunde – Top 3 rețete pentru maioneze ușoare și gustoase

Fiecare gospodină trebuie să știe această rețetă. Maionez, un sos mult îndrăgit pe care îl regăsim în salate, sosuri, lipii și multe altele. Mai jos aveți 3 rețete pentru maioneză de casă făcuta cu ouă, muștar și lămâie, mult mai sănătoasă decât cea din comerț.

Prima rețetă

Ingrediente:

  • 1 ou fiert
  • 250 ml ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim gălbenușul fiert.
2. Adăugăm uleiul puțin câte puțin. Amestecăm doar într-o singură direcție astfel riscăm să „tăiem” maioneza.
3. Adăugăm sucul de lămâie, sarea și zahărul.

Maioneză cu muștar și suc de lămâie

Ingrediente necesare:

  • 1 ou fiert
  • 1 lingură de muștar
  • 200 ml ulei
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de apă

Mod de preparare:

Se procedează la fel ca în prima rețetă.

Maioneză fără ou

Ingrediente necesare:

  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 linguriță muștar
  • 1-2 lingurițe suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Amestecăm laptele și uleiul cu ajutorul unui mixer.

2. Adăugăm muștarul și sarea.

3. După am obținut o compoziție albă de smântână, adăugăm sucul de lămâie și amestecăm bine.

Maioneza va deveni densă imediat.

Maioneză de casă, rețetă pas cu pas – Delicată și gustoasă, chiar nu e nevoie să mai luați din comerț

De ce aveți nevoie:

  • 1-2 linguri suc de lămâie
  • 1 ou
  • 300 ml ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță muștar
  • 1/2 linguriță piper alb boabe

Cum se prepară?

1. Într-un bol, adăugăm 1 ou, sare, zahăr, piper alb boabe, muștar, suc de lămâie și ulei. Amestecăm cu ajutorul unui blender.

2. Mixăm până obținem o consistență densă, de maioneză.

3. Secretul acestei rețete este oul, trebuie să fie cât mai proaspăt.