Ingrediente:

  • 200 g brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 2 ouă
  • 2 linguri unt
  • 250 g făină
  • 200 g zahăr
  • 1/2 lingurițâ bicarbonat de sodiu
  • sare

Cum se prepară?

1. Într-un bol, amestecăm brânza de vaci cu 2 ouă și 2 linguri de smântână.

2. Adăugăm 2 linguri de unt, 250 de grame de făină și 200 de grame de zahăr. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Adăugăm bicarbonatul de sodiu și un pic de sare. Amestecăm bine până obținem un aluat fin.

4. Turnăm amestecul într-o formă specială de silicon și coacem la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

Poftă bună!

Vezi și… Cornulețe moi cu umplutură, aerate și pufoase – Cum le pui, cum dispar de pe masă

Cornulețe moi, aerate și pufoase din aluat cu drojdie – Se mănâncă mai repede decât îți poți imagina

Gust? Sunt… senzație! Pentru a pregăti cornulețe cu umplutură după această rețetă, ai nevoie de:

Ingrediente

  • 500 ml lapte cald
  • 1 kg făină
  • 4 ouă
  • 20 grame drojdie
  • 2 lingurițe sare
  • 3 linguri zahăr
  • 150 grame unt
  • 50 grame ulei
  • gem de mere pentru umplutură

Cum se prepară?

Se dizolvă drojdia în laptele cald și se lasă deoparte timp de câteva minute…

Se adaugă sarea, zahărul și ouăle în amestecul de lapte și drojdie.

Se amestecă bine compoziția cu ajutorul unui blender / mixer.

Amestecul rezultat se lasă pentru 15 minute într-un loc calduț, apoi se adaugă făina și se frământă bine aluatul…

În timp ce frământați, adăugați treptat în aluat untul topit, apoi uleiul.

Dacă mai este necesar, se mai poate adauga un pic de făină…

Aluatul obținut se lasă deoparte timp de 60 minute. După o oră, puteți începe să modelați cornulețele.

Dimensiunile, forma și umplutura acestora pot varia în funcție de preferințele fiecăruia.

Se aranjează cornulețele pe o tavă, tapetată în prealabil cu hârtie pentru copt și unsă cu puțin unt.

Se acoperă cu un prosop și se lasă pentru 45 de minute – în acest timp, cornulețele noastre ar trebui să se dubleze în volum…

Se ung cu un gălbebuș de ou și se coc timp de aproximativ 25 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

După ce se răcesc puțin, pot fi servite…

Serviți imediat, altfel riscați să rămâneți fără nici un cornuleț… Vor fi bătaie pe ele, cum le pui, cum dispar de pe masă… Poftă bună!