Aluatul perfect cu drojdie pentru produse dulci – Una dintre cele mai bune rețete dovedite

Suntem bucuroși să împărtășim cu dumneavoastră această rețetă de aluat universal pe bază de drojdie, datorită căreia veți putea să preparați produse de patiserie foarte gustoase.

Ingredient:

  • 500 ml lapte
  • 1 kg făină
  • 250 g zahăr
  • 50 g drojdie
  • 100 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, încălzim laptele la foc mic, adăugăm untul și amestecăm până se dizolvă în totalitate.

2. Luam compoziția de pe foc și adăugăm 50 de grame de drojdie, zahărul, un pic de sare și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm în cantități mici făina cernută și frământăm un aluat moale și elastic.

4. Lăsăm aluatul într-un loc călduț la crescut, aproximativ 40-60 de minute.

5. După acest timp aluatul este gata și poate fi folosit după preferințele dumneavoastră!

Vezi și… Cornulețe moi cu umplutură, aerate și pufoase – Cum le pui, cum dispar de pe masă

Cornulețe moi, aerate și pufoase din aluat cu drojdie – Se mănâncă mai repede decât îți poți imagina

Gust? Sunt… senzație! Pentru a pregăti cornulețe cu umplutură după această rețetă, ai nevoie de:

Ingrediente

  • 500 ml lapte cald
  • 1 kg făină
  • 4 ouă
  • 20 grame drojdie
  • 2 lingurițe sare
  • 3 linguri zahăr
  • 150 grame unt
  • 50 grame ulei
  • gem de mere pentru umplutură

Cum se prepară?

Se dizolvă drojdia în laptele cald și se lasă deoparte timp de câteva minute…

Se adaugă sarea, zahărul și ouăle în amestecul de lapte și drojdie.

Se amestecă bine compoziția cu ajutorul unui blender / mixer.

Amestecul rezultat se lasă pentru 15 minute într-un loc calduț, apoi se adaugă făina și se frământă bine aluatul…

În timp ce frământați, adăugați treptat în aluat untul topit, apoi uleiul.

Dacă mai este necesar, se mai poate adauga un pic de făină…

Aluatul obținut se lasă deoparte timp de 60 minute. După o oră, puteți începe să modelați cornulețele.

Dimensiunile, forma și umplutura acestora pot varia în funcție de preferințele fiecăruia.

Se aranjează cornulețele pe o tavă, tapetată în prealabil cu hârtie pentru copt și unsă cu puțin unt.

Se acoperă cu un prosop și se lasă pentru 45 de minute – în acest timp, cornulețele noastre ar trebui să se dubleze în volum…

Se ung cu un gălbebuș de ou și se coc timp de aproximativ 25 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

După ce se răcesc puțin, pot fi servite…

Serviți imediat, altfel riscați să rămâneți fără nici un cornuleț… Vor fi bătaie pe ele, cum le pui, cum dispar de pe masă… Poftă bună!