Tort simplu, cremos și aromat cu banane – Un desert rapid și absolut delicios

Un tort cremos și aromat, care va fi răsfățul suprem după o zi încărcată, tort cu banane. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cât de simplu se prepară această rețetă.

Ingrediente:

  • 400 g biscuiți dulci
  • 450 ml smântână
  • 3 banane
  • 150 g zahăr
  • 50 g ciocolată
  • vanilie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm smântâna, zahărul și vanilia. Adăugăm biscuiții sfărmați bucățele și amestecăm foarte bine.

2. Într-o formă adâncă, turnăm uniform jumătate din amestecul obținut. Pe deasupra, adăugăm un strat de banane tăiate felii.

3. La final, adăugăm uniform crema de biscuiți rămasă. Punem tortul la frigider aproximativ 1-2 ore pe urmă îl servim alături de cei dragi!

Vezi și… Cremă minunat de simplă cu banane – Ce ușor se prepară și ce bună este

Cremă minunat de simplă cu banane – Ce ușor se prepară și ce bună este! Dacă doriți să vă răsfățați membrii familiei sau prietenii cu un desert ușor, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție pentru o prăjitură sau pentru un tort, vă recomandăm delicioasele sufleuri cu cremă și crustă din zahăr care vor cuceri gusturile tuturor, chiar și a bărbaților, mari amatori de preparate din carne…

Noi am îmbunătățit un pic rețeta prin adăugarea bananelor… Trebuie să încercați și voi această rețetă – este o delicatesă!

Ingrediente:

  • 400 ml smântână
  • 150 ml lapte
  • 1 ou ou
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 lingură de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de lichior de portocale
  • 2-3 banane
  • 3 linguri de zahăr brun

Cum se prepară?

Amestecați gălbenușurile și oul cu zahăr, zahăr vanilat și lichior de portocale. Bateți bine.

Puneți într-un vas smântâna cu laptele încălzit până la fierbere și adăugați ouăle.

Amestecați încontinuu, apoi strecurați totul printr-o sită.

Repartizați compoziția în forme de ceramică și puneți în fiecare formă câte o jumătate de banană, tăiată inele sau cuburi.

Așezați formele într-o tavă cu marginile înalte, apoi turnați apă în tavă până la mijlocul formelor…

Puneți crema în cuptorul preîncălzit la 170-180 grade Celsius, timp de 45 de minute.

Scoateți apoi desertul și stropiți-l cu zahăr brun și puneți-l în cuptor pentru încă 10 minute, setând doar partea de sus.

Puneți desertul aflat la temperatura camerei în frigider pentru o oră, apoi serviți-l la masă.

Dacă nu găsiți forme de ceramică, atunci cumpărați forme de unică folosință. Dar, credeți-ne, după prima încercare, veți găti atât de des acest desert încât, într-un final, o să vă cumpărați și forme speciale din ceramică…

Această rețetă merită salvată și împărtășită cu prietenii!

Să o savurați cu drag – Poftă bună!