Tort italian cu nuci – Rețeta simplă pe care trebuie să o cunoască fiecare gospodină

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 lingură de făină
  • 150 g miez de nucă
  • 4 albușuri de ou
  • 1/2 linguriță sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 500 ml frișcă

Mod de preparare:

1. Pentru început, într-o tigaie fără ulei, prăjim puțin miezul de nucă.

2. Cu ajutorul unui mixer batem albușurile de ou cu jumătate de linguriță de sare. Adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă tare.

3. Adăugăm făina, miezul de nucă și amestecăm până la omogenizare.

4. Împărțim aluatul obținut în 6 bucăți egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-un cerc cu diametrul de 18 cm. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, coacem fiecare strat la temperatura de 220 de grade, aproximativ 5 minute.

5. Recomandarea noastră este să umblați cu cea mai mare grijă, foile de aluat coapte sunt foarte fragile.

6. Topim pe baie de aburi, 80 de grame de ciocolată.

7. Pentru cremă, amestecăm 500 ml de frișcă cu zahărul pudră.

8. După ce s-au răcit, tapetăm 5 foi de blat cu ciocolată topită. Pentru montarea tortului, tapetăm un blat cu 1-2 linguri de cremă iar pe deasupra adăugăm următorul blat. Procedăm la fel cu toate foile.

9. La final, decorăm cu crema rămasă și cu ciocolată dată prin răzătoare. Să aveți poftă!