Pufoșenii cu brânză de vaci și nucă de cocos – Numele rețetei vorbește de la sine

Ingrediente pentru biluțe:

  • 250 g brânză de vaci
  • 1 gălbenuș
  • 10 linguri nucă de cocos

Ingrediente pentru aluat:

  • 450 g făină
  • 250 g zahăr
  • 150 g smântână
  • 100 g unt
  • 3-4 ouă
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • 3-4 linguri praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 200 ml lapte
  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim biluțe din brânză de vaci și nucă de cocos. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm cele două ingrediente. Adăugăm gălbenușul și amestecăm până la omogenizare.

2. Formăm biluțe din amestecul pregătit anterior, le așezăm pe un platou și le punem la congelator pentru 30 de minute.

3. Pentru aluat, amestecăm untul cu smântână până la omogenizare. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle, adăugăm zahărul și laptele puțin câte puțin. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și frământăm până obținem un aluat moale,pufos și ușor lichid. Împărțim aluatul obținut în doua boluri iar în unul dintre ele adăugăm cacao și amestecăm.

4. Într-o tavă tapetată cu unt, turnăm uniform aluatul fără cacao, pe urmă îl turnăm pe cel cu cacao. Scoatem biluțele din congelator și le adăugăm pe deasupra. Apăsăm ușor pe ele pentru a intra în aluat. Se coace la 200 de grade celsius aproximativ 40 de minute.

5. Pentru cremă, amestecăm cu ajutorul unui mixer, laptele, făina, zahărul și untul. Punem amestecul la foc mic și fierbem până obținem o cremă densă și omogenă.

6. După ce s-a răcit, decorăm prăjitura cu crema obținută. Poftă bună!

Gata în doar 20-25 minute – Cu drag vă scriu și rețeta mea de „Brânzoaice”

Brâzoaicele sunt un desert minunat, consumate chiar și de cei care nu sunt mare amatori de brânză…

Au un gust uimitor, mai ales dacă adăugați în umplutură și câteva stafide, fructe uscate sau alune…

Pentru ca brânzoaicele să fie fine, gospodinele ar trebui să țină cont de câteva trucuri… Un mic exemplu… Pentru început, brânza de vaci ar trebui trecută printr-o sită… Apoi se pot adăuga și restul ingredientelor…

Să vă arăt acum rețeta mea! Pentru a pregăti „Brânzoaice” ca în imagine, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 600 grame brânză
  • 100 grame zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • un vârf de cuțit de sare

Cum se prepară?

Folosiți brânză de vaci cu grăsime 5% – brânza pe care o folosiți nu trebuie să fie nici lichidă, nici uscată.

Treceți toată brânza printr-o sită…

Amestecați toate ingredientele din rețetă și formați bile din compoziția obținută, cu mâinile puțin umede…

Treceți bilele formate din compoziție prin făină și puneți-le într-o tigaie încinsă cu ulei.

Când sunt rumenite pe o parte, întoarceți-le pe cealaltă parte și acoperiți tigaia cu un capac.

Lăsați focul la mic până se rumenește și pe cealaltă parte…

Puneți-le apoi într-o farfurie acoperită cu un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei / grăsime…

Serviți brânzoaicele cu miere, gem, smântână sau fructe de pădure… oricum, chiar și fără acestea, nu vor fi mai puțin gustoase…

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Denumirea de brânzoaice vine… ați ghicit… de la cuvântul „brânză”, care în majoritatea limbilor slavone înseamnă diferite tipuri de produse lactate fermentate, inclusiv brânză de vaci….