Ciupercuțe marinate – Original, delicat și incredibil de gustos, va înfrumuseța orice sărbătoare

Vă plac ciupercile marinate, dar nu știti cum să le preparați? Vă propunem să încercați cea mai delicată marinadă. Aceste ciuperci au un gust foarte fin și sunt delicioase. Dacă sunteți un adevărat gurmand, suntem siguri că o să vă placă aceste rețetă.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapă
  • ulei
  • ceapă verde

Ingrediente pentru marinadă:

  • 500 ml apă rece
  • 80 ml oțet
  • 20 g sare
  • 20 g zahăr
  • 3 frunze de dafin
  • piper negru boabe
  • 5 caței de usturoi

Mod de preparare:

1. Într-un vas, adăugăm apa, oțetul, sarea, zahărul, piperul, cațeii de usturoi și frunzele de dafin. Amestecăm bine.

2. Adăugăm ciupercile și punem amestecul pe foc mic. Când a început să fiarbă, mai lăsăm 10 minute.

3. Se lasă la răcit peste noapte. Se adaugă ceapă verde taiată mărunt. Poftă bună!

Vezi și… Nu există ceva mai bun – Vinete marinate cu verdeață și usturoi, o delicatesă din bucătăria italiană

O rețetă care cu siguranță te va surprinde…

Originală prin simplitatea ei și unică prin gustul inconfundabil pe care ți-l oferă, aceste vinete aromate cu verdeață și usturoi te vor face să mergi imediat la cumpărături…

Atenție, sunt foarte ușor de gătit! Rețetă foarte simplă 🙂

Pentru a pregăti acasă vinete marinate cu verdeață și usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 3 vinete
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri sos picant
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 caței de usturoi
  • verdeață
  • sare

Cum se prepară această rețetă?

1. Pentru început, tăiem vinetele felii foarte subțiri. Apoi, le punem într-un vas cu apă sărată, pentru a elimina gustul amar. După 20 de minute, stoarcem apa…

2. Prăjim feliile într-o tigaie cu puțin ulei. Este recomandat să folosiți o tigaie de clătite cu fundul cât mai lat, pentru a nu se arde…

3. Într-un bol separat, amestecăm uleiul rămas cu sosul picant și sucul de lămâie.

4. Dacă nu aveți sos picant, puteți înlocui cu suc de roșii amestecat cu puțin piper negru și coriandru.

5. Puneți amestecul pe foc. Când începe să fiarbă, adăugați usturoiul zdrobit.

6. Adăugăm vânăta în sos și mai lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ 2 minute.

7. Așezăm preparatul pe un platou și îl decorăm cu verdeață. Se poate servi atât caldă cât și rece. Așa bunătate… nu mănânci în fiecare zi!

Chiar daca nu sunteți un mare fan al vinetelor, cu siguranță vă va cuceri savoarea și gustul… această rețetă este cu adevărat deosebită… simplu, rapid și delicios…

Să o savurați cu drag – Poftă bună!