Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 300 g ciuperci
  • 100 g cașcaval
  • 1 ceapă
  • sare, piper, verdeață

Ingrediente pentru gătit:

  • 2-3 cartofii
  • 1 ou
  • făină
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară această rețetă?

1. Pentru început, curățăm ceapa și o tăiem rondele. Într-o tigaie cu ulei, prăjim ceapa tăiată la foc mic.

2. Ciupercile le tăiem mărunt și le adăugăm în tigaie. Gătim până capătă o culoare aurie.

3. Tăiem mărunt verdeața și o adăugăm în tigaie. Condimentăm cu sare și piper și lăsăm amestecul la răcit.

4. Carnea de porc o tăiem în 4 bucățele pe urmă o frăgezim snițele. Adăugăm o lingură de umplutură cu ciuperci în mijloc și formăm o ruladă. Procedăm la fel și cu restul bucăților de carne.

5. Într-un bol separat, dăm 2-3 cartofi prin răzătoarea mare. Într-un alt bol, batem un ou. Dăm rulourile de carne prin făina, prin ou iar la final prin cartofii dați prin răzătoare.

6. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim puțin rulourile pe ambele părți până capâtâ o crustă aurie. Pe urmă, le așezăm într-o tavă și le coacem la temperatura de 180 de grade, aproximativ 20-30 de minute. Se servesc calde alături de cei dragi! Poftă bună!

Vezi și… Rulouri cu piept de pui

Se fac super repede și merg tare bine la mesele principale sau ca gustare – Aceste rulouri vor reprezenta principala atracție la orice masă, indiferent de restul aperitivelor prezente… Fragede, suculente, aromate, bine condimentate, aspectuase și foarte gustoase – ce poți să îți dorești mai mult?

Prea bune ca sa mănânci doar unul…

Pentru a pregăti rulouri de pui după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 1 piept de pui (sau file, piept deja tăiat etc.)
  • 70 g cașcaval
  • 2-3 caței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 linguri maioneză
  • sare, piper
  • ulei

Cum se prepară?

1. Spălăm carnea și o tăiem felii lungi și subțiri. O frăgezim puțin și pe urmă adăugăm sare și piper…

2. Pentru umplutură, dăm morcovul și cașcavalul prin răzătoare, apoi le amestecăm bine… Tocăm mărunt pătrunjelul și îl adăugăm în compoziție.

3. Adăugăm usturoiul zdrobit.

4. Amestecăm foarte bine toate ingredientele și adăugăm sare + 2-3 linguri de maioneză.

5. Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare file de pui și rulăm, pe urmă prindem rulourile cu ață…

6. Pregătim o tigaie cu ulei încins. Prăjim puțin rulourile la foc mic, numai până capătă o nuanță aurie…

7. Așezăm rulourile într-o tavă cu apă și lăsăm la cuptop timp de 20 de minute, la temperatura de 200 grade Celsius.

Serviți-le cu drag, pe un platou – Poftă bună!