Truffle de ciocolată făcute în casă – Gata în mai puțin de 30 minute, nu vei mai cumpăra din comerț

În general, fursecurile sunt ușor de făcut și nu necesită mult timp să le pregătești, dar când vine vorba despre trufe trebuie să acordăm o atenție mai deosebită modului de preparare.

Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 150 g zahăr
  • 250 g unt
  • 7 gălbenușuri
  • 50 g cacao
  • 40 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată albă

Cum se prepară această rețetă ?

1. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm untul, zahărul și gălbenușurile. Adăugăm făina cernută și frământăm un aluat moale.

2. Se lasă aluatul 10-12 minute.

3. Formăm trufele cu ajutorul unei pungi de patiserie. Fiecare trufă trebuie să aibă în mijloc un pătrățel de ciocolată albă.

4. Se coc la temperatura de 230 de grade Celsius aproximativ 10-15 minute.

5. La final, se adaugăm zahăr pudră și cacao. Trufele au ieșit crocante și moi la mijloc datorită ciocolatei.

Vezi și… Tortul Karo – Se prepară rapid, este economic și incredibil de gustos

Tortul este extrem de gustos datorită compoziției sale. Combinația de prune, miere, lapte condensat, cacao și nuci, fac din „Karo” o adevărată capodoperă sau, în orice caz, o prăjitură extraordinară și festivă.

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 1-2 linguri zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură coniac
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1-2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură miez de nucă
  • 100 g prune

Ingrediente pentru cremă:

  • lapte condensat
  • 150 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem mărunt prunele și miezul de nucă.

2. Batem ouăle și zahărul cu ajutorul unui mixer până obținem o spumă densă. Adăugăm coniacul, mierea și amestecăm bine.

3. Adăugăm nucile și prunele.

4. Într-un bol separat, amestecăm făină cu cacao, scorțișoara și praful de copt. Turnăm compoziția obținută peste amestecul de ou și mixăm bine.

5. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și ușor lichid. Turnăm aluatul în două forme de copt tapetate cu unt și coacem la 180 de grade Celsius aproximativ 35-40 de minute.

6. După ce s-au răcit, tapetăm un blat cu lapte condensat amestecat cu unt. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și tapetăm cu ciocolată topită pe baie de aburi.

Tortul este gata! Să aveți poftă!