Tortul este extrem de gustos datorită compoziției sale. Combinația de prune, miere, lapte condensat, cacao și nuci, fac din „Karo” o adevărată capodoperă sau, în orice caz, o prăjitură extraordinară și festivă.

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 1-2 linguri zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură coniac
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1-2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură miez de nucă
  • 100 g prune

Ingrediente pentru cremă:

  • lapte condensat
  • 150 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem mărunt prunele și miezul de nucă.

2. Batem ouăle și zahărul cu ajutorul unui mixer până obținem o spumă densă. Adăugăm coniacul, mierea și amestecăm bine.

3. Adăugăm nucile și prunele.

4. Într-un bol separat, amestecăm făină cu cacao, scorțișoara și praful de copt. Turnăm compoziția obținută peste amestecul de ou și mixăm bine.

5. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și ușor lichid. Turnăm aluatul în două forme de copt tapetate cu unt și coacem la 180 de grade Celsius aproximativ 35-40 de minute.

6. După ce s-au răcit, tapetăm un blat cu lapte condensat amestecat cu unt. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și tapetăm cu ciocolată topită pe baie de aburi.

Tortul este gata! Să aveți poftă!

Vezi și… Tort legendar fără coacere „Sticlă spartă”

Se prepară rapid și chiar este un desert de nota 10 – Tort legendar fără coacere „Sticlă spartă” – Un desert ușor și răcoritor – Ce poate fi mai ușor și mai bun decât un tort din jeleuri? Trebuie să încercați această rețetă legendardă de tort…

Vom împărtăși cu voi o rețetă ridicol de simplă și de rapidă… Puteți experimenta și prin adăugarea fructelor proapete de sezon… Tortul va fi și mai frumos și mai gustos!

Ingrediente

  • 90g jeleu de vișine
  • 90g jeleu de lămâie
  • 150g piersică conservată
  • 25g gelatină
  • 580 ml apă
  • 500g smântână
  • 150g zahăr
  • 150g biscuiți

Cum se prepară?

Pregătiți jeleul, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, cu o singură excepție – adăugați doar jumătatea din cantitatea de apă specificată. Turnați amestecul în vase mai mici, astfel încât jeleul să aibă înălțimea de 1-2 cm. Dați-le la frigider până se întăresc.

Scoateți jeleul din frigider și tăiați-l cubulețe mici.

Tăiați piersica conservată în bucăți mici.

Într-un vas adânc, amestecați gelatina cu 80 ml de apă și lăsați-o timp de 15-20 minute, pentru a se umfla. Apoi, puneți-o într-o cratiță și încălziți-o până la dizolvare completă. Luați cratița de pe foc și lăsați-o să se răcească.

Bateți smântâna cu zahăr (folosind un mixer, la viteza cea mai mică). Când se îngroașă, turnați-o în gelatină și amestecați bine totul…

Fărâmițați biscuiții în bucăți mari. Turnați apoi amestecul din smântână într-un vas adânc, cu fundul rotund, și adăugați piersicile tăiate, 75g de biscuiți și cuburile de jeleu.

Amestecați totul cu atenție. Adăugați și ceilalți biscuiți deasupra. Puneți desertul în frigider timp de 4 ore pentru răcire completă.

Pentru a scoate cu ușurință desertul din vas, lăsați-l în apă fierbinte timp de 20 secunde, apoi repede întoarceți-l în farfurie.

Felicitări, desertul ușor și răcoritor cu jeleu este gata! Dacă doriți, decorați tortul cu felii de fructe proaspete. Faceți un ceai aromat și bucurați-vă din plin de aroma din casă.

Savurați cu drag – Poftă bună!