Tort super rapid și super delicios, gata în 15 minute – Salvați rețeta pentru orice eventualitate

O rețetă de tort rapidă ce este gata în doar 15 minute! Orice gospodină va putea prepara acest tort minunat și delicios.

Aveți nevoie de:

  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 10 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • vanilie
  • sare
  • 250 ml smântână
  • 200 g zahăr vanilat

Cum se prepară acest tort?

1. Se amestecăm făina cu cacao, praful de copt, amidonul și sarea.

2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și laptele și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm treptat compoziția de făina și cacao și amestecăm foarte bine până obținem un aluat lichid și omogen.

4. Turnăm aluatul într-o formă tapetată cu unt și coacem la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

5. După ce s-a răcit, tăiem blatul 3 părți egale.

6. Pentru cremă, amestecăm smântâna cu zahărul vanilat.

7. Tapetăm feliile de blat cu crema obținută și formăm tortul. Pe deasupra, decorăm cu ciocolată dată prin răzătoare și (după referințe) boabe de struguri.

8. Se ține câteva ore la frigider pe urmă se servește alături de cei dragi! Poftă bună!

Vezi și… Tort legendar fără coacere „Sticlă spartă”

Se prepară rapid și chiar este un desert de nota 10 – Tort legendar fără coacere „Sticlă spartă” – Un desert ușor și răcoritor – Ce poate fi mai ușor și mai bun decât un tort din jeleuri? Trebuie să încercați această rețetă legendardă de tort…

Vom împărtăși cu voi o rețetă ridicol de simplă și de rapidă… Puteți experimenta și prin adăugarea fructelor proapete de sezon… Tortul va fi și mai frumos și mai gustos!

Ingrediente

  • 90g jeleu de vișine
  • 90g jeleu de lămâie
  • 150g piersică conservată
  • 25g gelatină
  • 580 ml apă
  • 500g smântână
  • 150g zahăr
  • 150g biscuiți

Cum se prepară?

Pregătiți jeleul, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, cu o singură excepție – adăugați doar jumătatea din cantitatea de apă specificată. Turnați amestecul în vase mai mici, astfel încât jeleul să aibă înălțimea de 1-2 cm. Dați-le la frigider până se întăresc.

Scoateți jeleul din frigider și tăiați-l cubulețe mici.

Tăiați piersica conservată în bucăți mici.

Într-un vas adânc, amestecați gelatina cu 80 ml de apă și lăsați-o timp de 15-20 minute, pentru a se umfla. Apoi, puneți-o într-o cratiță și încălziți-o până la dizolvare completă. Luați cratița de pe foc și lăsați-o să se răcească.

Bateți smântâna cu zahăr (folosind un mixer, la viteza cea mai mică). Când se îngroașă, turnați-o în gelatină și amestecați bine totul…

Fărâmițați biscuiții în bucăți mari. Turnați apoi amestecul din smântână într-un vas adânc, cu fundul rotund, și adăugați piersicile tăiate, 75g de biscuiți și cuburile de jeleu.

Amestecați totul cu atenție. Adăugați și ceilalți biscuiți deasupra. Puneți desertul în frigider timp de 4 ore pentru răcire completă.

Pentru a scoate cu ușurință desertul din vas, lăsați-l în apă fierbinte timp de 20 secunde, apoi repede întoarceți-l în farfurie.

Felicitări, desertul ușor și răcoritor cu jeleu este gata! Dacă doriți, decorați tortul cu felii de fructe proaspete. Faceți un ceai aromat și bucurați-vă din plin de aroma din casă.

Savurați cu drag – Poftă bună!