Tort de Poveste în 3 straturi – Ciocolată, mac și nuci, plus cremă simplă și delicioasă

Tort de Poveste în 3 straturi – Ciocolată, mac și nuci, plus cremă simplă și delicioasă – Pentru a-l pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blatul de ciocolată:

  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru blatul de mac:

  • 40 g semințe de mac
  • 2 ouă
  • 250 ml smântână
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru blatul de nuci:

  • 2 ouă
  • 250 g miez de nucă
  • 250 ml smântână
  • 250 g zahăr
  • 250 g făină
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 ml lapte condensat
  • 200 g unt

Mod de preparare:

1. Pregătim toate cele 3 blaturi amestecând ingredientele menționate mai sus. Se coc în forme tapetate cu hârtie de copt la 180 de grade aproximativ 30 de minute.

2. Pentru cremă, amestecăm laptele condensat cu 200 de grame de unt topit. Mixăm până obținem o cremă omogenă și fină.

3. Tapetăm blaturile de tort cu crema obținută și montăm tortul. Se ține la frigider câteva ore pe urmă se servește alături de cei dragi!

Vezi și… Tort legendar fără coacere „Sticlă spartă”

Se prepară rapid și chiar este un desert de nota 10 – Tort legendar fără coacere „Sticlă spartă” – Un desert ușor și răcoritor – Ce poate fi mai ușor și mai bun decât un tort din jeleuri? Trebuie să încercați această rețetă legendardă de tort…

Vom împărtăși cu voi o rețetă ridicol de simplă și de rapidă… Puteți experimenta și prin adăugarea fructelor proapete de sezon… Tortul va fi și mai frumos și mai gustos!

Ingrediente

  • 90g jeleu de vișine
  • 90g jeleu de lămâie
  • 150g piersică conservată
  • 25g gelatină
  • 580 ml apă
  • 500g smântână
  • 150g zahăr
  • 150g biscuiți

Cum se prepară?

Pregătiți jeleul, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, cu o singură excepție – adăugați doar jumătatea din cantitatea de apă specificată. Turnați amestecul în vase mai mici, astfel încât jeleul să aibă înălțimea de 1-2 cm. Dați-le la frigider până se întăresc.

Scoateți jeleul din frigider și tăiați-l cubulețe mici.

Tăiați piersica conservată în bucăți mici.

Într-un vas adânc, amestecați gelatina cu 80 ml de apă și lăsați-o timp de 15-20 minute, pentru a se umfla. Apoi, puneți-o într-o cratiță și încălziți-o până la dizolvare completă. Luați cratița de pe foc și lăsați-o să se răcească.

Bateți smântâna cu zahăr (folosind un mixer, la viteza cea mai mică). Când se îngroașă, turnați-o în gelatină și amestecați bine totul…

Fărâmițați biscuiții în bucăți mari. Turnați apoi amestecul din smântână într-un vas adânc, cu fundul rotund, și adăugați piersicile tăiate, 75g de biscuiți și cuburile de jeleu.

Amestecați totul cu atenție. Adăugați și ceilalți biscuiți deasupra. Puneți desertul în frigider timp de 4 ore pentru răcire completă.

Pentru a scoate cu ușurință desertul din vas, lăsați-l în apă fierbinte timp de 20 secunde, apoi repede întoarceți-l în farfurie.

Felicitări, desertul ușor și răcoritor cu jeleu este gata! Dacă doriți, decorați tortul cu felii de fructe proaspete. Faceți un ceai aromat și bucurați-vă din plin de aroma din casă.

Savurați cu drag – Poftă bună!