În continuare, vă prezentăm această rețetă deosebită de tort „Spartan”. Tortul se dovedește a fi uimitor prin aspectul său inconfundabil. Veți găti acest tort din nou și din nou, iar cei dragi vor fi încântați în privința asta.

Puteți prepara acest tort pentru orice ocazie…

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 g zahăr
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri cacao
  • 120 g unt
  • 1-2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 350 g făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 40 g amidon
  • 230 g zahăr
  • 80 g unt
  • 100 g smântână
  • 250 cremă de prăjituri

Mod de preparare:

1. Pentru început, batem 3 ouă cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și sarea și amestecăm bine.

2. Adăugăm cacao și mierea și amestecăm bine.

3. Adăugăm untul și punem amestecul pe foc mic. Amestecăm energic până se topește în totalitate untul și zahărul.

4. După ce am adus compoziția în punctul de fierbere, înlăturăm de pe foc. Adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm.

5. Adăugăm făina cernută și frământăm până obținem un aluat moale și elastic.

6. Împărțim aluatul în 6 părți egale. Le învelim într-o folie de plastic și le punem la frigider.

7. Pentru cremă, amestecăm un ou cu sare, zahăr și amidon.

8. Punem laptele la fiert la foc mic. Când a început să fiarbă, adăugăm treptat amestecul de ou. Adăugăm untul și amestecăm energic.

9. În timp ce se răcește crema, întindem bucățelele de aluat în formă de cerc cu diametrul de 20 cm. (Decupăm dacă este nevoie).

10. Pregămtim o formă acoperită cu hârtie de copt. Coacem fiecare blat la temperatura de 180 de grade, aproximativ 7-8 de minute.

11. În final trebuie să avem 7-8 blaturi subțiri de tort.

12. Tapetăm fiecare blat cu crema obținută și formăm tortul. Pe deasupra, tapetăm cu crema rămasă și presurăm cacao. Se lasă la frigider câteva ore pe urmă se servește alături de cei dragi. Să aveți poftă!

Loading...