Un tort deosebit cu care îți vei impresiona musafirii cu siguranță. Unic prin aspectul său, acest tort are un gust rafinat și deosebit.

De ce aveți nevoie:

  • 3 linguri zahăr
  • 180 g cacao
  • 5 ouă
  • 350 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1-2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri făină
  • 700 ml chefir sau iaurt
  • 120 ml lichior
  • 250 ml lapte condensat

Cum se prepară?

1. Într-un bol adânc, amestecăm zahărul cu cacao. Adăugăm 5 ouă și amestecăm până la omogenizare.

2. Într-un bol separat, topim 150 de grame de unt și îl adăugăm în amestecul de ou și cacao. Adăugăm 1 plic de zahăr vanilat și mixăm până la omogenizare.

3. Adăugăm chefirul,făina și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Amestecăm bine până obținem un aluat moale.

4. Acoperim o formă cu hârtie de copt, turnăm 10 linguri de aluat și coacem la temperatura de 180 de grade timp de 30 de minute. Procedăm la fel cu restul de aluat iar în final trebuie să obținem 3-4 blaturi de tort.

5. Pentru cremă, batem 200 de grame de unt cu ajutorul unui mixer. Adăugăm laptele condensat și amestecăm bine.

6. Pentru a forma tortul, tapetăm un blat cu o lingură de lichior. Tapetăm cu un strat de cremă iar pe deasupra adăugăm următorul blat. Procedăm la fel cu fiecare strat.

La final, tapetăm cu crema rămasă și ciocolată topită pe baie de aburi. Se lasă la frigider 3-4 ore pe urmă se servește alături de cei dragi. Poftă bună!

Vezi și… Tortul Karo – Se prepară rapid, este economic și incredibil de gustos

Tortul este extrem de gustos datorită compoziției sale. Combinația de prune, miere, lapte condensat, cacao și nuci, fac din „Karo” o adevărată capodoperă sau, în orice caz, o prăjitură extraordinară și festivă.

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 1-2 linguri zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1 lingură coniac
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1-2 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură miez de nucă
  • 100 g prune

Ingrediente pentru cremă:

  • lapte condensat
  • 150 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem mărunt prunele și miezul de nucă.

2. Batem ouăle și zahărul cu ajutorul unui mixer până obținem o spumă densă. Adăugăm coniacul, mierea și amestecăm bine.

3. Adăugăm nucile și prunele.

4. Într-un bol separat, amestecăm făină cu cacao, scorțișoara și praful de copt. Turnăm compoziția obținută peste amestecul de ou și mixăm bine.

5. Amestecăm bine până obținem un aluat moale și ușor lichid. Turnăm aluatul în două forme de copt tapetate cu unt și coacem la 180 de grade Celsius aproximativ 35-40 de minute.

6. După ce s-au răcit, tapetăm un blat cu lapte condensat amestecat cu unt. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și tapetăm cu ciocolată topită pe baie de aburi.

Tortul este gata! Să aveți poftă!

Loading...