Top 5 rețete de sezon pentru torturi – Notați-le, să le aveți la îndemână

Aceste rețete sunt perfecte atât pentru începători cât și pentru avansați. Vă prezentăm 5 torturi perfecte pentru orice ocazie!

Tort „Sacher”

Ingrediente:

  • 50 g ciocolată neagră
  • 170 g unt
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 6 ouă
  • 1 linguriță coniac
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 35 g cacao
  • 50 g migdale
  • 200 g gem
  • 150 ciocolată neagră (pentru glazură)
  • 3-4 linguri lapte (pentru glazură)
  • 25 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri. Topim ciocolata neagră (50 g) pe baie de aburi.

2. Batem untul și 50 de grame de zahăr cu ajutorul unui mixer.

3. Adăugăm ciocolata topită, zahărul vanilat și coniacul și amestecăm foarte bine.

4. În timp ce amestecăm, adăugăm gălbenușurile unul câte unul.

5. Fierbem migdalele timp de 1 minut pe urmă le decojim. După ce s-au răcit, le mărunțim cu ajutorul unui blender.

6. Batem albușurile cu zahărul rămas până obținem o spumă tare.

7. Amestecăm făina cu praful de copt și cacao. Adăugăm spuma de albușuri și migdalele și amestecăm cu grijă într-o singură direcție.

8. Turnăm aluatul obținut într-o formă acoperită cu hârtie de copt. Se coace la temperatura de 200 de grade Celsius timp de 60-90 de minute.

9. Se scoate tortul din formă și se lasă la răcit.

10. Tăiem blatul obținut în două părți egale. Tapetăm o jumătate de blat cu gem pe urmă adăugăm a doua jumătate pe deasupra. Pentru glazură, topim 150 grame de ciocolată neagră, adăugăm 3-4 linguri de lapte, 25 grame de unt și amestecăm bine. Tapetăm tortul cu glazura obținută.

Tort „Sărutul negru”

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 400 g zahăr
  • 100 g unt
  • 100 g caco
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 500 g făină
  • 500 ml chefir sau iaurt
  • vanilie
  • 200 g cremă de prăjituri
  • 250 ml lapte condensat
  • 200 g miez de nucă
  • 200 g ciocolată

Mod de preparare

1. Amestecăm chefirul sau iaurtul cu bicarbonatul de sodiu. Într-un bol separat batem ouăle, adăugăm untul topit, chefirul amestecat cu bicarbonat, cacao, vanilia și făina. Amestecăm foarte bine.

2. Turnăm aluatul obținut într-o formă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade aproximativ 35-40 de minute.

3. Dupa ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 părți egale. Tapetăm fiecare strat cu cremă (cremă de prăjituri și lapte condensat) și miez de nucă mărunțit.

4. Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi. Tapetăm pe deasupra cu miez de nucă și ciocolată. Tortul se ține câteva ore la frigider înainte de servire.

Tort „Bohema”

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură smântână
  • 500 ml lapte condensat
  • 500 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • sare

Ingrediente pentru cremă

  • 200 g unt
  • 1 lingură lapte
  • 1-2 linguri zahăr
  • 500 ml lapte condensat
  • 3-4 linguri griș
  • 1 lămâie (coaja)

Ingrediente pentru decor:

  • 100 g ciocolată albă
  • ciocolată neagră

Mod de preparare:

1. Batem ouăle și le amestecăm cu zahăr. Adăugăm smântâna și laptele condensat. Adăugăm făina și bicarbonatul stins cu oțet, cacao și un pic de sare. Frământăm până obținem un aluat dens și omogen.

2. Așezăm aluatul într-o formă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 160 de grade timp de 20 de minute.

3. Pentru cremă, punem la fiert laptele condensat. Adăugăm zahărul și untul și amestecăm până obținem o cremă densa. La final, adăugăm coaja de lămâie și 3-4 linguri de griș.

4. Tăiem blatul de tort în două părți egale. Îl tapetăm cu crema obținută. Pe deasupra, decorăm cu glazura de ciocolată albă și bucățele de ciocolată neagră. Să aveți poftă!

Tort „Prague”

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 200 g zahăr
  • 2-3 ouă
  • 200 g smântână
  • 120 ml lapte condensat
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 120 ml lapte condensat (pentru cremă)
  • 200 g unt (pentru cremă)

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, amestecăm făina, zahărul, ouăle, smântâna, laptele condensat și bicarbonatul. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

2. Împărțim aluatul în 3 părți egale. Așezăm fiecare bucățică de aluat într-o formă tapetată cu unt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

3. Pentru cremă, amestecăm 200 de grame de unt cu 120 ml de lapte condensat.

4. Tapetăm blaturile de tort cu crema obținută și decorăm cu glazură de ciocolată și miez de nucă.

Tort de ciocolată și smântână

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 g zahăr
  • 100 g ciocolată
  • 1-2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1-2 lingurițe praf de copt
  • 10 g zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apă fierbinte

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml cremă de prăjituri
  • 350 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat
  • cacao pentru decor

Mod de preparare:

1. Topim ciocolata pe baie de aburi.

2. Amestecăm toate ingredientele uscate: făina, zahărul, bicarbonatul și praful de copt.

3. Batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm treptat uleiul și amestecăm.

4. Amestecăm ciocolata topită cu laptele călduț. Adăugăm ouăle bătute și amestecăm.

5. La amestecul de făină, adăugăm treptat compoziția de ciocolată și ou. Amestecăm foarte bine până obținem un aluat.

6. Turnăm aluatul într-o formă acoperită cu hârtie de copt și coacel la temperatura de 180 de grade aproximativ 25 de minute.

7. După ce s-a răcit, tăiem blatul în doua. Tapetăm cu crema pregătită anterior și decorăm cu cacao. Se lasă la frigider câteva ore pe urmă se servește alături de cei dragi.