Pește la cuptor cu garnitură de cartofi

Ingrediente

  • 500 g file de pește
  • 100 g cașcaval
  • 100 g smântână
  • 1/2 lămâie
  • 500 g cartofi
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem peștele felii și îl condimentăm cu sare și piper. Cartofii îi tăiem felii subțiri.

2. Tapetăm o formă cu ulei și formăm un strat de cartofi. Adăugăm uniform un strat de smântână.

3. Fiecare bucățică de pește o dăm prin coajă de lămâie rasă. Adăugăm peștele în tavă și formăm un strat uniform.

4. Pe deasupra, adăugăm zeamă de lămâie și cascaval dat prin răzătoare.

5. Se coace la 180 de grade timp de 30 de minute. Se servește pe un platou, cu verdeață. Poftă bună!

Pește gătit în stil franțuzesc

Ingrediente

  • 500 g file de pește
  • 3-4 roșii
  • 1 lingură iaurt
  • 75 g cașcaval
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Tăiem peștele în bucățele mici.

2. Îl condimentăm cu sare și piper și îl lăsăm 15-20 de minute.

3. Așezăm uniform peștele într-o tavă de copt. Adăugăm un strat de roșii feliate.

4. Dăm cașcavalul prin răzătoarea mică și îl amestecăm cu iaurtul. La final, adăugăm un strat omogen din această compoziție.

5. Se coace la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

Poftă bună!

Pește cu ou și maioneză

Ingrediente:

  • 1 pește
  • 2-3 linguri maioneză
  • 4 ouă
  • verdeață
  • cașcaval

Mod de preparare:

1. Dezosăm peștele și îl tăiem bucățele mici.
2. Pune peștele într-o tigaie, îl prăjim puțin și îl condimentăm cu sare și piper.
3. Pentru sos, batem ouăle și le amestecăm cu verdeață și maioneză.
4. Așezăm peștele ușor rumenit într-o tavă, turnăm sosul pregătit anterior iar pe deasupra, adăugăm cașcaval dat prin răzătoare.
5. Se coace la 180 de grade aproximativ 20 minute.

Pește copt în lipie

Ingrediente:

  • 1 pește
  • 2-3 lipii
  • 100 g unt
  • 2-3 roșii
  • mărar
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Tăiem roșiile felii subțiri.
2. Ungem lipiile cu unt.
3. Formăm un strat de lipii, pe urmă adăugăm in mijloc peștele. Îl condimentăm cu sare și piper. Adăugăm feliile de roșii și mărarul. Rulăm cu grijă peștele astfel încât sa fie acoperită toată compoziția, de un strat de lipie.

4. Se coace la temperatura de 180 de grade aproximativ 50-60 de minute.

Pește cu legume și cașcaval

Ingrediente:

  • 1 kg pește
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • unt
  • sare, piper
  • 150 g cașcaval
  • 5-6 caței de usturoi
  • 100 g maioneză

Mod de preparare:

1. Tăiem peștele bucațele și îl așezăm într-o tavă tapetată cu unt. Condimentăm peștele cu sare și piper.

2. Ceapa o tăiem cubulețe și o prăjim puțin într-o tigaie încinsă cu ulei. Pe urmă, o adăugăm în tavă. Morcovul îl dăm prin răzătoare și îl repartizăm uniform peste stratul ceapă. La final, adăugăm ciupercile tăiate mărunt.

3. Într-un bol separat, adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare. Adăugăm usturoiul zdrobit și maioneza. Amestecăm bine și turnăm compoziția în tavă.

4. Se coace la 180 de grade timp de 20-30 de minute.

Loading...