Cum prepari laptele condensat perfect în doar 10 minute? Rețetă utilă pentru Sărbători

Cuvântul „lapte condensat” sună deja dulce! Pe vremea când nu exista o selecție atât de mare de produse de cofetărie, laptele condensat dulce era o adevărată delicatesă.

Dacă nu aveți încredere în laptele condensat cumpărat de la magazin, pe care îl folosiți adesea cu grăsimi vegetale, această rețetă este pentru dvs! Laptele condensat fiert este grozav la prepararea prăjiturilor de casă, a produselor de patiserie, a deserturilor.

Deci, nu ezitați să începeți gătitul – nu va dura mai mult de 10 minute!

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 250 g lapte praf
  • 50 g unt
  • 1 lingură de apă

Mod de preparare:

1. Într-o oală, amestecăm zahărul cu o lingură de apă. Punem amestecul la foc mic și fierbem până se dizolvă tot zahărul în totalitate.

2. Adăugăm untul și amestecăm energic până obținem o cremă caramel densă.

3. Separat, încălzim laptele și îl adăugăm la crema caramel, amestecând energic până obținem o cremă lichidă și omogenă.

4. Adăugăm laptele praf și amestecăm la foc mic timp de 3 minute.

5. Dupa ce s-a răcit, se toarnă într-un borcan ermetic și se ține la frigider.

Poftă bună!

Vezi și… Tort „Lapte de pasăre” fără coacere – Rețetă diferită, combinație inedită

Aceasta este una dintre prăjiturile mele preferate. Întreaga mea familie o adoră. Tortul este ușor și rapid de pregătit și cel mai important, nu necesită coacere. Sper să vă bucurați de rețeta de această rețetă deosebită!

Ingrediente necesare:

  • 1 l smântână
  • 500 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 50 g gelatină

Cum se prepară?

1. Pentru început, se amestecă gelatina cu o lingură de lapte și se lasă la umflat. Într-un bol separat, amestecăm zahărul cu restul de lapte.

2. Topim gelatina pe baie de aburi și o adăugăm treptat în amestecul de lapte și zahăr. Amestecăm cu ajutorul unui mixer până obținem un aluat lichid și omogen.

3. Turnăm jumătate din amestecul obținut într-o formă. Pe deasupra, adăugăm 1 l de smântână. La final, adăugăm restul de aluat.

4. Se lasă câteva ore la frigider pentru solidificare. Să aveți poftă!