Salată cu dovlecel prăjit – Ușor de făcut și foarte gustoasă – Cu această rețetă am cucerit-o pe mama soacră – Dovlecel prăjit în salată? De ce nu! Salata Surprindeți soacra este surprinzător de ușoară și sățioasă în același timp… Combinația dintre dovlecei, roșii, verdețuri aromate și usturoi este mai mult decât reușită, și va fi pe placul tuturor…

Ingrediente:

  • 500g dovlecel
  • 3 roșii
  • 3-4 ouă
  • 1 cățel de usturoi
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • 150 grame smântână
  • sare, după gust
  • piper negru (măcinat)
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

Cum se prepară?

Spălați și tăiați dovlecelul în inele de aproximativ jumătate de centimetru grosime. Punețe-le într-un vas adânc, adăugați sare, amestecați-le și lăsați-le timp de 10 minute.

Fierbeți ouăle… avem nevoie de ouă fierte tare…

Puneți dovleceii într-o tigaie cu ulei fierbinte și prăjiți pe ambele părți. Apoi puneți-i într-o farfurie acoperită cu un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei…

Tăiați inelele răcite de dovlecei în jumătate și puneți-le într-un vas pentru salată.

Adăugați roșiile și ouăle fierte (tăiate în bucăți ca dovleceii). Apoi puneți ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul și usturoiul.

Ouăle de găină pot fi înlocuite cu cele de prepeliță – și vei obține o variantă excelentă pentru o masă festivă… 5-6 ouă de prepeliță sunt suficiente! Fierbeți ouăle 4-5 minute.

Smântâna cu conținut scăzut de grăsime (10-15%) sau iaurtul grecesc fără adaosuri sunt potrivite pentru dressing-ul salatei.

Savurați cu drag – Poftă bună!

Vezi și… Rulouri cu piept de pui

Se fac super repede și merg tare bine la mesele principale sau ca gustare

Rulouri cu piept de pui – Se fac super repede și merg tare bine la mesele principale sau ca gustare – Aceste rulouri vor reprezenta principala atracție la orice masă, indiferent de restul aperitivelor prezente… Fragede, suculente, aromate, bine condimentate, aspectuase și foarte gustoase – ce poți să îți dorești mai mult?

Prea bune ca sa mănânci doar unul…

Pentru a pregăti rulouri de pui după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 1 piept de pui (sau file, piept deja tăiat etc.)
  • 70 g cașcaval
  • 2-3 caței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 linguri maioneză
  • sare, piper
  • ulei

Cum se prepară?

1. Spălăm carnea și o tăiem felii lungi și subțiri. O frăgezim puțin și pe urmă adăugăm sare și piper…

2. Pentru umplutură, dăm morcovul și cașcavalul prin răzătoare, apoi le amestecăm bine… Tocăm mărunt pătrunjelul și îl adăugăm în compoziție.

3. Adăugăm usturoiul zdrobit.

4. Amestecăm foarte bine toate ingredientele și adăugăm sare + 2-3 linguri de maioneză.

5. Punem câte o lingură de umplutură pe fiecare file de pui și rulăm, pe urmă prindem rulourile cu ață…

6. Pregătim o tigaie cu ulei încins. Prăjim puțin rulourile la foc mic, numai până capătă o nuanță aurie…

7. Așezăm rulourile într-o tavă cu apă și lăsăm la cuptop timp de 20 de minute, la temperatura de 200 grade Celsius.

Serviți-le cu drag, pe un platou – Poftă bună!