Pâine prăjită cu brânză de vaci – Un deliciu irezistibil

Ouăle prăjite, omleta sau pâinea prăjită reprezintă un mic dejun clasic – merită să ne începem ziua în acest mod… Chiar dacă doriți puțină diversitate, nu trebuie să vă deranjeze clasicul…

Știm cu toții cât de dorită este pâinea prăjită… Poate nu doriți să gătiți pâine scufundată în ou și prăjită în tigaie… dar pâinea prăjită cu brânză de vaci… o pregătesc chiar și marii bucătari…

Ingrediente

  • 12 felii pâine
  • 250 grame brânză de vaci
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe de smântână
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe de ulei de floarea-soarelui
  • un sfert de linguriță piper negru (măcinat)
  • sare, după gust

Cum se prepară?

Amestecați brânza cu usturoiul mărunțit și piper. După dorință adăugați sare și amestecați bine.

Adăugați smântână (sau câteva linguri de lapte, lapte bătut sau chefir) și amestecați bine. Brânza trebuie să se ungă ușor pe pâine…

Ungeți 6 felii de pâine cu amestecul din brânză și acoperiți-le cu restul feliilor de pâine, cele care nu au fost unse…

Înmuiați sendvișurile obținute în lapte, apoi în ou (faceți acest lucru cu atenție).

La final, puneți-le într-o tigaie încinsă, cu puțin unt, și prăjiți-le pe ambele părți până când se rumenesc frumos…

Puteți pregăti pâine prăjită cu brânză de vaci atât dulce, cât și sărată. Dacă doriți să fie dulce, puteți adăuga zahăr pudră sau o puteți decora cu fructe de pădure / gem… un mic dejun simplut, transformat într-un deliciu…

O altă combinație reușită este brânză de vaci cu verdeață… sau imaginați-vă gustul de pâine prăjită cu brânză și miere sau gem…

Salvați ideile noastre pentru viitor, vă pot fi de folos pentru a doua zi!

Să le savurați cu drag – Poftă bună!