Rețeta de astăzi este mândria bucătăriei asiatice – o metodă de gătit prin care ingredientele se prăjesc rapid, într-o tigaie specială… Astfel, acestea capătă o crustă frumoasă și rămân suculente în interior…

Această mâncare se pregătește în doar jumătate de oră – întreaga famile se va bucura de această rețetă – veți obține o farfurie gustoasă, atrăgătoare și aromată, care cu siguranță le va fi pe plac tuturor celor care o încearcă!

Ingrediente

  • 500g file de pui
  • 150g ciuperci champignon
  • Ardei roșu- 1 ardei roșu
  • 1 broccoli
  • jumătate de ceapă
  • 2 lingurițe de ghimbir
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură zahăr brun
  • 2 linguri vin alb sec
  • 2 lingurițe amidon din porumb
  • ulei de floarea-soarelui
  • ceapă verde

Cum se prepară?

Amestecați vinul cu sos de soia, zahăr și amidon, până când se dizolvă complet zahărul.

Tăiați carnea de pui în felii.

Rupeți broccoli în bucățele mici și puneți-le în apă, la fiert, timp de 2-3 minute. Tăiați ciupercile în bucăți subțiri.

Tăiați ceapa, usturoiul și ardeiul în formă de inele, apoi adăugați ghimbirul. Luați o tigaie mare și încălziți uleiul. Puneți rapid la foc mare carnea de pui, în porții nu foarte mari. Cele care sunt aproape gata scoateți-le pe o farfurie.

Prăjiți usturoiul cu ghimbir timp de 30 secunde pentru a condimenta uleiul. Puteți folosi și pastă de ghimbir și usturoi. Adăugați ceapa și ciupercile, iar peste 3-4 minute puneți și broccoli. Peste câteva minute puteți pune și carnea.

Adăugați sos de soia și piper. Gătiți până când se îngroașă sosul.

Luați-o de pe foc și presurați-o cu bucăți de ceapă verde și serviți-o ca fel principal. De asemenea, merge foarte bine alături de o garnitură cu orez. Puteți experimenta și cu alte legume gătite…

Farfuria va deveni mai frumoasă și mai gustoasă dacă veți adăuga la final, pe deasupra, semințe de susan…

Savurați cu drag – Poftă bună!