Cele mai bune 6 rețete pentru omlete – Trucuri de la bucătari pentru omlete pufoase -Gustos, sănătos, rapid de pregătit, din puține ingrediente – Rețete clasice și savuroase, merită încercate cu prima ocazie…

Trebuie să cunoașteți câteva mici trucuri și tehnici culinare pentru a găti o omletă cu adevărat pufoasă și delicioasă…

Am pregătit astăzi o selecție excelentă de rețete – Combinația ingredientelor și modul de preparare creează diversitate – aceste omlete vor surprinde plăcut chiar și pe cei mai exigenți gurmanzi…

Cele mai bune rețete pentru omlete

Omletă franceză clasică

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 50g unt
  • sare (după gust)
  • piper alb măcinat (după gust)

Cum se prepară?

Topiți untul într-o tigaie de dimensiuni medii, la un foc mediu – Untul trebuie să se topească, nu să se ardă…

În același timp, puneți ouăle într-un bol și bateți-le puțin cu furculița, până când se subțiază amestecul…

Adăugați în ouăle bătute untul fierbinte, direct din tigaie – amestecați continuu pentru a evita ca ouăle să se gătească înainte…

Sare și piper după gust…

Turnați amestecul în tigaia în care ați topit untul…

Gătiți la foc mic până ce marginea omletei devine albă (nu așteptați până când suprafața omletei este gata).

Luați omleta cu o spatulă (cu atenție, întrucât are o structură fină) și rulați-o cu mâna, în formă de ruladă… În timp ce o rulați, omleta va avea timp suficient pentru gătit și la interior… La final, veți obține un aspect deschis la culoare, nu prăjit…

Puneți omleta pe o farfurie cu marginea în jos – este foarte pufoasă și delicată!

Omleta „Gustul copilăriei”

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 300 ml lapte
  • jumătate de linguriță de sare
  • 10g unt (să ungeți forma)

Cum se prepară?

Spargeți ouăle într-un vas adânc, turnați laptele, sarea și amestecați bine.

Ungeți forma cu unt. Înălțimea omletei va depinde de mărimea formei – cu cât mai mică va fi forma, cu atât mai mare va fi omleta.

Turnați amestecul din ouă și lapte în forma de copt și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 25-30 minute.

Notă: atunci când se coace omleta, aceasta se va ridica puțin apoi va coborî – acest lucru este absolut normal; nu deschideți cuptorul până când pe omletă nu se formează o crustă; omleta rece sau călduță este mai gustoasă decât cea fierbinte…

Omletă „fiartă”

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 2/3 pahar (150 ml) lapte
  • sare, după gust

Cum se prepară?

Folosind un mixer, amestecați ouăle cu sarea până când se fac spumă. Adăugați laptele și amestecați bine. Masa trebuie să fie lichidă, dar în același timp pufoasă. Opțional, puteți adăuga zahăr (dacă preferați o omletă mai dulce) sau verdeață (mai gustoasă).

Turnați compoziția într-un borcan acoperit cu un capac din metal. Puneți borcanul într-o cratiță cu apă și gătiți timp de 25 minute din momentul fierberii apei.

Veți obține o omletă gustoasă și delicată, asemănătoare sufleului.

Omletă dietetică

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 20g lapte (3,2% grăsime)
  • 5g suc de lămâie
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • 10g unt

Cum se prepară?

Separați albușurile de gălbenușuri, apoi bateți albușurile până obțineți o masă groasă și spumoasă – dacă doriți, adăugați un pic de sare și puțin suc de lămâie.

Adăugați lapte și sare în gălbenușuri și amestecați cu o furculiță.

Încălziți tigaia și topiți o bucată de unt în ea, apoi turnați gălbenușurile cu lapte în tigaie, într-un strat subțire, uniform pe toată suprafața…

Turnați spuma cu albușuri deasupra gălbenușurilor ușor gătite și prăjiți încă 5 minute la foc mic, fără să închideți tigaia cu un capac…

Verificați dacă este gata prin atingere ușoară cu degetul – omleta trebuie să fie elastică și să nu rămână pe degete…

Scoateți cu grijă omleta și tăiați-o în jumătate, apoi pliați cu grijă din interior spre exterior.

Omletă „Sățioasă”

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 50ml smântână pentru gătit
  • 2 cartofi
  • 1 roșie
  • 1 ardei dulce
  • sare, piper, verdeață după gust
  • ulei de floarea-soarelui

Cum se prepară?

Tăiați cartofii în cuburi foarte fine și prăjiți-le într-o tigaie.

Adăugați ardeiul și roșiile tăiate, prăjiți-le bine, apoi puneți verdeața și reduceți flacăra.

Gătiți încă câteva minute pentru a păstra verdeața proaspătă.

Bateți ouăle cu smântâna pentru gătit și adăugați-le peste legume.

Acoperiți-le cu un capac până ce se gătesc…

Omletă la cuptor

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • jumătate de ceapă mare
  • 1 ardei dulce
  • 200g șuncă
  • 1-2 linguri de unt
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • jumătate de pahar lapte
  • 200g cașcaval tare
  • sare, piper negru, după gust
  • alte condimente, după preferințe

Cum se prepară?

Tăiați ceapa și ardeiul în cuburi mici.

Puneți untul și uleiul într-o tigaie preîncălzită la foc mediu. Adăugați apoi ceapa și ardeiul, puțină sare, și amestecați timp de 3 minute…

Tăiați șunca în cubulețe mici. Adăugați șunca în tigaie și gătiți-o încă 3 minute, până când ceapa și ardeiul devin moi…

Luați tigaia de pe foc și lasați-o să se răcească.

Bateți într-un bol ouăle cu lapte, sare și piper. Apoi adăugați cașcavalul, ceapa cu ardeiul și șunca…

Turnați amestecul într-o tavă de copt unsă cu ulei vegetal și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20-25 minute.

Scoateți-o din cuptor și acoperiți-o cu un prosop, apoi lăsați-o să stea timp de 10 minute.

Tăiați o bucată și serviți la micul dejun sau chiar la cină, de ce nu…

Care dintre aceste rețete v-a plăcut mai mult? Nu vă fie frică să experimentați, încercați-le pe toate… Ba chiar vă sugerăm să le modificați ușor, după preferințe…

Cu siguranță veți găsi rețeta care mai târziu va deveni favorita familiei voastre…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!