Carne de vită, carne de porc, carne de pui… carnea tocată aproape că a devenit o baghetă magică pentru sute, mii de gospodine… V-am pregătit astăzi 4 rețete cu carne tocată… Astfel, problema prânzului sau a cinei este rezolvată pentru o săptămână…

Ce putem găti dintr-un kilogram de carne tocată?

Pentru început, împărțim 1 kg de carne tocată (de preferință carne de vită) în 3 părți egale

Din prima parte, pregătim chifteluțe:

Fărâmițați carnea cu o furculiță și adăugați sare și piper după gust. Apoi adăugați câteva bucăți de pâine înmuiată în lapte și ceapa tăiată mărunt. Amestecați conținutul.

Umeziți mâinile cu apă și formați biluțe mici, apoi dați-le prin făină și puneți-le pe o farfurie / pe un platou. Se pun la congelator, apoi într-un pachet. Din aceste chifteluțe puteți pregăti o supă / ciorbă ușoară…

Restul pot fi prăjite, apoi înnăbușite într-un ceaun / într-o oală cu legume și sos de roșii. Le puteți servi cu cartofi fierți, cu paste sau cu orice alt tip de garnitură doriți.

A doua parte de carne tocată – „Aricei”

Adăugăm, de asemenea, câteva felii de pâine înmuiate în lapte, sare și condimente după gust și 1 pahar de orez crud, spălat… Amestecați bine compoziția și rostogoliți bilele cu mâinile ude și puneți-le pe o farfurie / pe un platou, la înghețat…

Pregătiți apoi „Aricei” după rețeta preferată…

A treia parte de carne tocatăPârjoale cu dovlecei

Din a treia parte de carne tocată, vă sugerăm să gătiți pârjoale, dar să nu le înghețați, ci mai bine să le prăjiți imediat… Pârjoalele din carne tocată și dovlecei sunt extrem de gustoase, suculente și pufoase… și foarte econome! Încearcă-le, nu vei regreta!

Să le savurați cu drag – Poftă bună!