Atunci când este nevoie să alegeți între gust și beneficii, cu siguranță că… cel mai frecvent… alegeți prima variantă… Dar… mâncarea gustoasă nu numai că se lipește ușor, dar te face și fericit… îți creează o stare de bine…

Din cauza meselor copioase de sărbători, organismul suferă… ficat… pancreas… și, bineînțeles, alte organe…

Aperitivele pot fi la fel de apetisante… Niciun expert nu poate spune că gustările festive pe care le-am ales astăzi sunt dăunătoare sănătății… Ingredientul lor principal este… castravetele!

Rulouri dietetice cu brânză

Pentru umplutură, amestecați 200g brânză de vaci 5% grăsime cu iaurt grecesc (2 lingurițe). Adăugați 2 căței de usturoi zdrobiți și jumătate de legătură de verdeață asortată (mărar, busuioc, ceapă verde), sare și piper după gust, apoi amestecați. Formați și înfrumusețați rulourile înainte de servire…

Rulouri din castraveți cu somon și brânză

Amestecați 100g de brânză de vaci cu mărar tocat și 50g de somon sărat tăiat cuburi mici. Adăugați câteva picături de suc de lămâie, 1 linguriță de ulei de masline, sare și piper după gust și amestecați bine…

Puneți feliile de castraveți pe un fund de lemn (de tocat) și de-a lungul marginii late puneți puțină umplutură și rulați. Tăiați apoi în bucăți…

Ruladă din castraveți cu somon afumat

Utilizați aceeași bază ca în rețeta anterioară pentru umplutură, doar că înlocuiți somonul sărat cu cel afumat și amestecați-l cu o furculiță. Puneți compoziția obținută pe felia de castavete și rulați-o. Fixați-o apoi folosind o scobitoare…

Ruladă din castraveți cu ridichi și avocado

Tăiați în cuburi pulpa din 2 avocado și turnați peste ele suc de lămâie, piper, sare și amestecați cu o furculiță. Spălați jumătate de kilogram de ridichi și tăiați-le fâșii. Ungeți felia de castravete cu pasta de avocado, peste care puneți fâșii de ridichi și rulați.

Înfrumusețați aperitivul cu coriandru măcinat…

Ruladă din castraveți cu brânză și măsline

Amestecați 200g brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi cu măsline tocate, 50g capere, 3 lingurițe de smântână și mărar tocat. Adăugați sare și piper și amestecați bine.

Ruladă din castraveți cu creveți

Curățați 4 ouă fierte și dați-le prin răzătoare. Blanșați 200g de creveți și curățați-i de coajă. Tăiați mărunt jumătate din creveți și puneți-i în vasul cu ouă, apoi puneți 1 lingură de muștar boabe, 1 lingură de smântână, sare, piper și mărar tocat. Formați ruladele și împodobiți-le cu creveții întregi.

Ruladă din castraveți cu roșii uscate

Puneți în tigaie 1 lingură de ulei de masline, apoi 1 ardei gras tăiat cubulețe, 5-6 jumătăți de roșii uscate și o mână de măsline tocate. Turnați suc de lămâie și lăsați 5 minute să se înnăbușească, apoi stingeți tigaia. Fărâmițați 200g de brânza de feta și adăugați-o peste legumele înnăbușite.

Rulați masa obținută peste feliile de castraveți și fixați-le cu scobitori.

Înfrumusețați-le cu jumătate de roșie cherry, ca în imaginea de mai jos:

Nimic nu vă va încânta mai mult decât mirosul castraveților… Sau, ba da, gustul aperitivelor! Să le savurați cu drag – Poftă bună!