Budincă cu griș și brânză de vaci – Se prepară singură, la cuptor, în 30-40 minute – În imaginația multora, rețetele cu brânză se întind de la gogoși și până la clătite… Dar se poate… la fel ca în copilărie… de amestecat zahăr cu brânză și savurat pe pâine…

Personal, am savurat din plin așa ceva!

Astăzi vă propunem să încercați budinca cu griș, brânză de vaci și pere. Versiunea clasică a acestei rețete conține stafide, fructe uscate sau marmeladă… Dar, după părerea noastră, cu fructe proaspete este mai bine… pere, mere… atât pentru aspect, cât și pentru un gust mai delicios și pentru o aromă mai deosebită…

De asemenea, este considerată o variantă dietetică a budincii clasice – Acest lucru înseamnă că vă puteți răsfăța fără să vă îngrijorați prea mult de kilocalorii…

Folosiți brânză de vaci și smântână cu conținut scăzut de grăsime (10%) și veți obține un desert foarte gustos și sănătos…

Ingrediente

  • 350 grame brânză de vaci
  • 300 grame pere (mere)
  • 2 albușuri de ou
  • 3 linguri de griș
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri de smântână
  • 1 lingură cacao

Cum se prepară?

Tăiați jumătate de pere în cuburi, iar cealaltă jumătate în felii.

Amestecați perele tăiate cuburi cu smântână, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, miere, bicarbonatul de sodiu, cacao și suc de lămâie.

Bateți albușul de ou și adăugați-l în aluat, împreună cu grișul.

Puneți aluatul bine frământat în formă și decorați cu pere.

Puneți budinca cu brânză de vaci și pere în cuptor, la temperatura de 180 grade Celsius, aproximativ 30-40 minute…

Să o savurați cu drag – Poftă bună!

Desert sau o cină ușoară? Cum vă veți răsfăța astăzi? Orice ați alege, vă promitem că totul va fi nespus de delicios… Și dacă puneți puțină smântână deasupra, gem de casă sau pur și simplu miere lichidă… veți renunța de cele mai multe ori la rețetele puțin mai complicate, care necesită puțin mai mult timp și efort…

Salvați această rețetă cu brânză de vaci și pere – ne veți mulțumi mai târziu…