Rață simplă cu mere la cuptor – Rețetă „bună pentru femei dacă o mănâncă bărbații”

Nu oricine poate pregăti o rață întreagă – multe gospodine consideră că va prinde un miros specific și vor obține o carne dură, tare, ațoasă, greu de mâncat…

Rețeta de față dovedește exact opusul – veți obține o carne de rață aromată, fragedă și foarte gustoasă!

Trebuie să aveți această rețetă în caietul dvs. … și să nu uităm că circulă un „zvon” … carnea de rață… bună pentru femei dacă o mănâncă bărbații… sau poate că este un simplu mit, cine știe…

În sfârșit! Să vedem ingredientele necesare rețetei…

Ingrediente

  • 1 rață întreagă
  • 500 grame mere
  • sare, după gust

Cum se prepară?

Stoarceți din lămâie sucul și adăugați în el sare și piper.

Spălați rața și uscați-o, apoi tapetați-o cu amestecul din sucul de lămâie și lăsați-o la marinat timp de o oră.

Tăiați merele verzi în felii mari și scoateți miezul. Umpleți rața cu mere și „coaseți-o” cu fire groase de ață.

Acoperiți aripele cu folie de aluminiu pentru a nu se arde. Puneți rața la cuptor timp de 2 ore. la temperatura de 200 grade Celsius.

Apăsați periodic peste rață pentru a elimina sucul din ea.

Peste o oră, reduceți temperatura la 180 grade Celsius. Cu jumătate de oră înainte de sfârșit, îndepărtați folia de aluminiu.

Să o savurați cu drag – Simplu și gutos – Poftă bună!

Vezi și…

Rață delicioasă și fragedă la cuptor – marinadă parfumată, dulce-acrișoară

Să gătești o rață de sarbatori poate fi o misiune destul de dificilă… pentru orice gospodină… Dăcă nu este gătită corespunzător, carnea de rața poate ieși crudă sau prea uscată, poate prinde un miros neplăcut și așa mai departe…

Metoda noastră are un mare avantaj. Chiar și o gospodină începătoare poate să gătească această reteță deosebită – veți obține o rață delicioasă, aromată și fragedă, perfectă pentru sărbatorile de iarnă…

Dăcă veți urma cu atenție instrucțiunile de mai jos, veți obține și o marinadă potrivită, un sos parfumat, esențiale pentru o adevărată masă de sarbătoare…

Aveți nevoie de:

  • 1 răță
  • 5 mere acre
  • 120 ml suc de portocale
  • 100 ml sos de soia
  • 30 g ghimbir dat prin răzătoare
  • 2 linguri de miere pentru marinadă
  • 1 lingură coajă portocale
  • 2 lingurițe usturoi praf
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1 linguriță miere pentru umplere
  • 1 vârf linguriță scorțișoară
  • portocale pentru decor

Ingrediente pentru sos:

  • 170 ml suc de portocale
  • 1 portocală
  • 2 lingurițe amidon
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 50 ml apă
  • 1 bucată scorțișoară

Cum se prepară această rețetă?

1. Spălăm rața foarte bine, apoi o ștergem cu atenție. Pentru curățare, se recomandă a se tăia surplusul de piele și coada – în caz contrar, rața va căpăta un miros neplăcut, chiar și după ce va fi gătită…

2. Într-un bol, amestecăm sosul de soia, sucul de portocale, ghimbirul, coaja de portocală și mierea. Amestecați până obțineti o pastă omogenă, pâncă când mierea se dizolvă în totalitate…

3. Turnăm uniform marinada peste rață. Acoperim vasul cu o folie alimentară și se lasă la frigider pentru câteva ore.

4. Curățăm un măr de semințe și îl tăiem felii.Acoperim o tavă cu folie de aluminiu și adăugăm uniform feliile de măr. Pe urmă, scoatem rața din frigider și o așezăm în tavă.

Într-un bol, amestecăm usturoiul cu piperul negru și frecăm carnea cu amestecul obținut.

5. Tăiem merele rămase în 4 bucăți fiecare. Le amestecăm cu scorțișoară și o linguriță de miere, pe urmă le îndesăm în rață. Legăm gaura cu ajutorul unei scobitori sau a unui băț din bambus pentru frigărui. În final, acoperim carnea cu o folie de luminiu și punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 90 de minute.

6. Scoatem rața din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu. Cu ajutorul unei linguri, îndepărtăm surplusul de grăsime ce s-a format în tavă și îl punem într-un bol separat (10-12 linguri). Acoperim cu folia de aluminiu și punem tava în cuptor pentru încă 30 de minute.

7. Cât timp se coace rața, pregătim sosul într-o oală. Amestecăm grăsimea obținută anterior cu sucul de portocale și lămâie. Adăugăm scorțișoara și mierea. Amestecăm bine și punem amestecul la fiert. Între timp, amestecăm amidonul cu apă și adăugăm la sos.

Amestecăm încontinuu până dă în clocot. Dacă sosul a ieșit prea subțire, mai adăugați puțin amidon diluat cu apă.

8. Când a început să fiarbă, adăugăm pulpa de portocală și scoatem de pe foc. În final, ar trebui să obțineți un sos dulce-acrișor. Dacă nu este destul de dulce, mai adăugați miere sau zahăr, iar dacă doriți un sos mai acrișor, suc de lămâie…

9. După 30 de minute, scoatem rața din cuptor. Îndepărtăm folia de aluminiu și surplusul de grăsime cu ajutorul unei linguri. Înfășurăm aripile și pulpele cu folie și punem la cuptor pentru încă 20 de minute, pentru a căpăta o culoare aurie.

10. Cu ajutorul unei scobitori verificăm dacă rața este gata. Se lasă la răcit 15 minute, acoperită în folie.

11. La final, se decorează cu felii de portocale și cu sosul pregătit anterior.

Să o savurați cu plăcere! Poftă bună!