Tort neobșinuit și delicios de ciocolată, fără coacere – Foarte asemănător cu „Laptele de pasăre” – În opinia mea, acest tort își merită cu desăvârșire locul în topul celor mai simple rețete de prăjituri… Delicios și rapid de pregătit, acest desert te va surprinde într-un mod plăcut, prin gustul său unic și… inconfundabil!

Ingrediente necesare:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de cacao
  • 250 g unt moale
  • 250 ml apă
  • 6 linguri zahăr
  • 4-5 pachete de biscuiți (după preferințe)

Cum se prepară acest desert?

1. Pentru început, amestecăm laptele cu cacao și untul, până la omogenizare…

2. Într-un vas separat, punem apa la foc mic. Adăugăm zahărul și amestecăm până se topește în totalitate…

3. Adăugăm siropul de zahăr în amestecul de lapte și cacao. Mixăm foarte bine, până când obținem o cremă fină…

4. Pentru a asambla tortul, așezăm un strat de biscuiți într-un formă pătrată. Adăugăm uniform un strat de cremă și repetăm procedura până rămânem fără ingrediente.

5. Pentru decor, adăugăm pe deasupra un strat de ciocolată topită. Tortul se lasă câteva ore la frigider, pentru solidificare…

A ieșit foarte delicios… Să îl savurați cu drag… Poftă bună!

Cea mai ușoară și mai rapidă rețetă pentru Tort „Lapte de pasăre”

Cea mai ușoară și mai rapidă rețetă pentru Tort „Lapte de pasăre” – Și poate cea mai delicioasă… Pentru a pregăti Tort Lapte de pasăre după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 3 ouă
  • 125 grame făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 125 grame zahăr
  • 8 linguri mari pudră de cacao

Ingrediente pentru cremă

  • 5 albușuri
  • 300 grame pudră de zahăr
  • 10 grame gelatină
  • 100 ml apă

Ingrediente pentru glazură

  • 150 grame ciocolată neagră
  • 100 grame unt

Cum se prepară?

Pentru aluat,se bat împreună ouăle și zahărul. Apoi, se adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao și se amestecă bine, până la omogenizare…

Coaceți blatul la temperatura de 180-200 grade Celsius, aproximativ 20 de minute.

Pentru cremă, se dizolvă gelatina în apă. După 10 minute, se încălzește amestecul pentru a obține o dizolvare mai rapidă și mai bună… Lăsați apoi amestecul de gelatină să se răcească, la temperatura camerei.

Într-un bol separat, se bat albușurile până obțineți o spumă densă, apoi se adaugă zahărul pudră și se omogenizează amestecul.

Treptat, se introduce gelatina dizolvată în amestecul cu albușuri…

După ce s-a răcit suficient blatul, aranjați-l într-o formă cu margini detașabile. Dacă doriți, îl puteți îmbiba cu lichiorul dumnevoastră
preferat. Se toarnă crema peste blat și se dă la frigider.

Pentru glazură, puneți untul tăiat cubulețe și ciocolata într-o cratiță, la foc mic.

Amestecați constant, până când obțineți o compoziție omogenă…

Așteptați apoi să se răcească glazura.

În continuare, scoateți forma de copt din frigider și înlăturați marginile detașabile ale acesteia.

Turnați glazura de ciocolată peste tort.

Asta-i tot! Să îl savurați cu drag, alături de familie și prieteni!

Poftă bună!