Cum pregătim cele mai bune mini eclere profiterol chiar la noi în bucătărie – Rețeta este simplă și deosebit de bună – Cu siguranță le vei face acasă de acum înainte…

Se prepară simplu și sunt foarte delicioase…

Pentru a pregăti mini eclere profiterol după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente pentru aluat

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 5 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml apă

Ingrediente pentru umplutură

  • 1 l lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 100 g făină
  • 1 linguriță amidon
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare

Cum se prepară?

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un vas separat, topim untul la foc mic. Adăugăm apa, zahărul, sarea și lasăm să dea în clocot. Se ia vasul de pe foc și se adaugă treptat făina. La final, trebuie să obținem un aluat moale și omogen…

2. Cât timp se răcește aluatul, spargem ouăle într-un bol separat. Apoi, le adăugăm peste aluat și amestecăm cu grijă, într-o singură direcție. Trebuie să obținem un aluat ușor lichid.

3. Pregătim o tavă –  pentru început, o acoperim cu hârtie de copt. Apoi, cu ajutorul unei linguri, formăm mini-eclere și le adăugăm în tavă…

4. Inițial, se coc la 220 de grade Celsius, timp de 20 de minute. Apoi, se coc încă 10 minute, la 180 grade Celsius…

5. Scoatem mini-eclerele din cuptor și le lăsăm la răcit.

6. Între timp, pregătim umplutura – batem gălbenușurile cu 100 de grame de zahăr. Adăugăm amidonul, făina, sarea și amestecăm foarte bine.

Încălzim laptele și îl adăugăm în amestecul de ouă. Punem amestecul la foc mic și amestecăm până când crema își schimbă consistența…

7. Cu ajutorul unei seringi, umplem mini eclerele cu crema obținută.

Asta-i tot… și-acum avem cele mai delicioase mini-eclere profiterol!

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Loading...