Cei mai buni cartofi copți pentru o masă festivă – Nebunie de arome, ai mai încercat până acum? Cartoful copt, o garnitură clasică… Dar… cu mici modificări… ingenioase… putem transforma această garnitură în ceva inedit și gustos…

O garnitură perfectă pentru o masă festivă / de Sărbători – Cartofi copți cu crustă aromată și crocantă și cu cașcaval topit deasupra… doar imaginați-vă… îmi plouă-n gură în timp ce vă scriu rețeta…

Ingrediente:

  • 800 grame cartofi
  • 60 ml ulei de floarea-soarelui
  • 30 grame parmezan
  • 1 linguriță de pătrunjel
  • 1 picătură boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de usturoi (praf de usturoi)
  • un vârf de cuțit de oregano
  • un vârf de cuțit de sare / piper
  • alte condimente, după preferințe

Mod de preparare:

Curățați cartofii și tăiați-i vertical.

Faceți 3-4 secțiuni transversale, fără să ajungeți la margine, așa cum e arătat în imaginea de mai jos.

Puneți cartofii pe o foaie de copt, tapetă cu puțin ulei de floarea-soarelui.

Amestecați uleiul cu toate condimentele și sarea.

Ungeți cartofii cu acest amestec și aveți grijă să pătrundeți în toate secțiunile.

Puneți tava în cuptorul preâncălzit la 180 grade, timp de 40-50 de minute.

Cu 10 minute înainte de finisare, presurați cartofii cu parmezan ras, astfel încât să pătrundă în interior și cașcavalul…

Dacă nu vă deranjează, decorați cu pătrunjel. Asta-i tot, cartofii sunt numai buni de servit…

Să îi savurați cu drag – Poftă bună!

Recomandare – cartofii trebuie să fie la fel atât ca dimensiune, cât și ca formă – pentru a fi copți uniform și pentru a arăta și mai bine… de asemenea, vă recomand să adăugați parmezan peste cartofii copți… se topește atât cât este nevoie și arată super elegant… dacă nu aveți parmezan, puteți înlocui cu un alt tip de cașcaval (tare)…

Nu uitați! Dacă sunteți în căutare de rețete delicioase pentru mese festive sau pentru mesele de sărbători, urmăriți site-ul și pagina noastră. Gătiți și bucurați-vă familia și prietenii! Nu uitați să trimiteți rețetele noastre și prietenilor de pe rețelele de socializare…